Morgonrutin.

Ja vilka morgonrutiner har ni?
Vad är det som gör en rutin till en bra morgon?

Ja vi är alla olika och våra mornar ser olika ut men vad som gör en rutin till en bra morgonrutin är exakt det du tycker är en bra morgonrutin.
För mig är den bäst när jag vaknar strax innan klockan och får ligga en liten stund till i sängen och bara njuta och känna hur hela kroppen vaknar till liv.
Sen har jag börjat skriva morgondagbok, där jag skriver lite om mina tankar och idéer jag har.
Har även en bok jag läser lite i och den tillhör en kurs jag går och det är dagliga reflektioner i den och jag gillar den verkligen skarpt.
Detta gör jag innan jag ens öppnar datorn.

Innan jag började skriva och läsa på morgonen så öppnade jag datorn direkt på morgonen och nja även om jag älskar att skriva blogginlägg så vart jag ibland lite stressad över allt annat som pockade på uppmärksamheten när man startade upp datorn. Mejlkorgen skulle kollas och ja allt annat som fångade uppmärksamheten.
Numera så medans jag skriver så har jag musik på och känner mig väldigt lugn och avslappnad.

När jag väl öppnar datorn så ja musik startar jag med och en liten dans som jag verkligen gillar och sen börjar jag skriva mina blogginlägg, gör minst två som läggs upp senare under dagen och sen mitt morgoninlägg som kan handla om vad som helst egentligen.
Sen går jag in på "facebook" och skriver något där och kollar lite. Men inte alltid före frukost utan ibland gör jag det efter frukost och det är något som jag verkligen jobbat med eftersom jag tyckte det var väldigt stressande tidigare och gick alltid in först där och kikade och ja även om sociala medier är bra på ett sätt så kan de stressa sönder folk emellanåt.
Mobilen använder många till att scrolla igenom olika sociala medier och ja jag är inget undantag men numera gör jag det sällan innan jag ätit frukost.
Och ja detta är en bra morgon rutin för mig och gör mig lugn och avslappnad under hela dagen.

Hur ser era morgonrutiner ut och vad gör ni för att känna er lugna och avslappnade?

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Oftast tar jag med mig mobil och IPad ner till soffan innan jag hämtar en kopp kaffe. Medan kroppen vaknar läser jag runt bland er mina vänners bloggar.

nouw.com/stenhagenbettan
positiv5barnsmamma
positiv5barnsmamma,

Det är en trevlig morgonrutin 😊 jag brukar läsa dem vid frukostbordet 🥰

nouw.com/positiv5barnsmamma