Min dag börjar och slutar med tacksamhet och glädje.

My day begins and ends with gratitude and joy.

Min dag börjar och slutar med tacksamhet och glädje.

Ja tacksamhet, vad är just du tacksam för? Oavsett vem du frågar så kommer du få höra olika saker men många glömmer de här vardagliga sakerna som vi tar lite för givet. Men som jag vet vi skulle sakna om dem försvann.

El- elektricitet är något vi tar lite för givet och skulle den försvinna så blir det lite svårt att laga mat, att ladda mobiler eller datorer. Våra tv: apparater skulle inte fungera, vi skulle inte kunna använda våra spisar eller ugnar och kyl och frys skulle sluta fungera och ja det skulle gå bra en kortare stund men tänk om det vore över flera dagar. Maten vi har i frysen skulle tinas upp och bli förstört.

Vatten, vem är någonsin tacksam över vattnet de får när de vrider på kranen. Vi är väldigt lyckliga som får rent vatten inomhus när vi vrider på en kran för inte alla har det så enkelt och bra. Men när den blir grumlig (som den kan bli när dem gjort något arbete med rören) så inser vi kanske att det inte är så enkelt för hur skulle vi klara oss utan rent vatten?

Det finns så många saker runt oss att vara tacksam över men brukar du säga tack till dem? Nej många gör inte det, jag brukar skriva en lista över saker jag är tacksam över och det får mig att inse hur mycket det finns runt mig och hur mycket vi tar saker för givet.
Så jag är nog lite som Louise Hay var när hon levde, hon var tacksam över allt och sa det när hon vaknade och även när hon lagt sig på kvällen. Hon ska ha berättat i en intervju vid något tillfälle att när hon vaknade på morgonen så tackade hon sängen, lakanet, täcket och kudden för den underbara sömnen dem gett henne och hennes hem för att hon får känna sig trygg och säker. sen var det en massa mer saker men när man gör som hon så ser man det positiva och ja det vi fokuserar på det ser vi mer av.

Så jag försöker göra som Louise och säger tack för det jag har runt mig och jag väljer att fokusera på det positiva.
Vad är du tacksam för?

Gillar

Kommentarer