Meditation är nyckeln till inre frid.

Meditation is the key to inner peace.

Meditation är nyckeln till inre frid.

Att kunna stilla sina tankar och få höra den där tysta rösten som tillhör din intuition är en konst och är man stressad så är det svårt för då kör tankarna i 180 i ditt huvud och ja då är det väldigt svårt att kunna lyssna på den där lilla tysta rösten.
Men det går och att meditera kan man göra på så många olika sätt.

En promenad i skogen är ett sätt att meditera för du ser det som är runt dig och du kanske funderar lite på livet runt dig och ja kroppen andas ordentligt och man blir lugnare av det. Så även om man inte tror det så lugnar kroppen och hjärnan ner sig och du kan faktiskt höra den inre rösten som är intuitionen.

En springtur kan även det ge dig en stund då dina tankar backar och du är koncentrerad på det du gör och det är ett slags meditation det med.

Sen har vi den vanlig meditation då du sitter (eller ligger) ner och stillar dina tankar för att kunna få kontakt med din inre intuition och det finns många olika vägledda meditationer på youtube men även på spotify som man kan använda eller bara lugn musik eller inget alls utan man bara sitter och koncentrerar sig på ett mantra eller andningen.

Oavsett vilken teknik du använder så kommer du känna dig lugnare och mer fridfull och den inre friden kan du känna när du använt tekniken en stund och fått kläm på det. Jag försöker meditera lite varje dag och för en del så handlar det om att bli lugnare och varva ner lite och ja det finns hur många sätt som helst att göra det på.

En del kanske kan läsa eller lösa korsord för att varva ner och en del bakar eller städar så oavsett hur eller vad du gör så gör det med jämna mellanrum så din hjärna får vila sig den med med jämna mellanrum.
För även den behöver vila och återhämtning och det är minst lika viktigt som att kroppen får vila och återhämtning. Så man inte blir utbränd.

Gillar

Kommentarer