Man får inte rent samvete genom att smutskasta andra.

Man får inte rent samvete genom att smutskasta andra.

Nej man blir inte en bättre människa och får renare samvete bara för att man ska smutskasta andra.
När någon smutskastar en annan människa så är det oftast för att dem inte själva mår bra och då behöver dem ta tag i det först innan dem börjar smutskasta någon annan.

Men varför gör man det då? Ja varför pratar man illa om en annan person. Ja det finns säkert en massa orsaker till det men dem vanligaste är att dem är avundsjuka på det du har eller den du är. Dem kanske tror dem ska må bättre när dem smutskastar andra.
Eller så är det av ren elakhet dem gör det. Det är svårt att veta varför en människa pratar och smutskastar andra.

Men om någon smutskastar dig så ja det kan vara tråkigt och väldigt obehagligt men sanningen kommer ju alltid fram och då den som smutskastat dig kommer få vad den förtjänar då alla ser vad som är sant och inte. För en lögn är alltid en lögn hur mycket den än pratas om eller hur mycket den än lindas in och sanningen kommer alltid fram på ett sätt eller annat.

Jag vart utsatt för smutskastning för något år sen och jo visst reagerade jag och vart arg men sen så lärde jag mig att den som utsatte mig för detta gick igång när jag vart arg och den fick en reaktion så idag när något sånt händer så ja jag brukar rycka på axlarna och sen släpper jag det och går vidare. För det finns inget annat man kan göra för sanningen kommer alltid fram och ja det gjorde den och dem som såg sanningen skämdes för att dem trott på den som smutskastade mig.

Så även om det är jobbigt när det händer så ge inte din energi till det utan gör något roligt istället och få ny energi för den som smutskastar dig kommer inte må bättre bara för att den smutskastat dig. Men du kan må bra om du inte låter det påverka dig.

Gillar

Kommentarer