Lyckliga är de som tar livet dag för dag, klagar väldigt lite och är tacksamma för de små sakerna...

Happy are those who take life day by day., complain very little, and are thankful for the little things in life.

Lyckliga är de som tar livet dag för dag, klagar väldigt lite och är tacksamma för de små sakerna i livet.

Ja de som sällan klagar och är nöjda och tacksamma över de små sakerna i livet är nog lyckligt lottade att de kan se de små sakerna i livet och uppskatta dem. För många tar såna saker för givet och inser inte att de kommer sakna de väldigt mycket om de skulle försvinna.
Att vara tacksam innebär inte att sitta och skriva tacksamhetslistor (även om det kan hjälpa en i början) utan mer att se de små sakerna och känna en tacksamhet att man får förmånen att ha de i sitt liv. För tänk bara på det här med rinnande vatten.... Det kan ses som en liten sak i din värld att du kan vrida på kranen och få rent drickbart vatten direkt ur kranen, för många är det en overklighet som de inte ens kan föreställa sig.

Och att klaga, ja många gör det utan att tänka på det (även jag emellanåt) men när vi slutar klaga så kan vi lägga den tiden och energin på roligare saker i stället och se de små sakerna som vi kan njuta av i livet. Som den vackra blomman som fyller dig med en härlig doft så fort du går förbi den eller den där fågeln som alltid sjunger så vackert när du stannar upp och lyssnar på din väg genom livet.

Det finns så många små saker här i livet som vi ibland missar för vi springer förbi dem allt för ofta, men när vi stannar upp och känner och lyssnar så kommer vi kunna njuta och att ta en dag i taget är inte lätt ibland men ett sätt att leva sitt liv dag för dag utan att planera så mycket framåt och att leva här och nu är inte något som alla kan men som gör att när vi väl kan så kommer vi inser vad vi saknat. Och att leva här och nu är något alla barn gör för de oroar sig inte för morgondagen eller det som varit de ser dagen idag och njuter och lever den och är de lyckliga? Ja jag vet inte men jag vet att jag är lycklig när jag kan njuta av dagen idag och slippa oroa mig för morgondagen eller ångra det jag gjorde eller inte gjorde igår.

Gillar

Kommentarer