Lycka beror på vad du kan ge, inte på vad du kan få.

Happiness depends on what you can give, not on what you can get.

Lycka beror på vad du kan ge, inte på vad du kan få.

Ja lycka är ju en känsla och vad den beror på är nog olika beroende på vem du frågar.
Men för mig är det en känsla som liksom bubblar i mig och den kan bero på många olika saker och komma vid olika tillfällen.
Oftast kommer den när jag gör något tillsammans med de som betyder något för mig, och det är en känsla som jag verkligen gillar för den får mig att le och den gör att man har svårt att sluta le.

Och lycka är ett val jag kan göra, jag kan välja om jag vill göra sånt som får mig att le mer eller att bara se problem runt mig. Det valet har alla varje dag och varje minut. Vad vi väljer är upp till oss själva.
Och nej det är inte så lätt att se det positiva och bra som händer om man inte mår bra utan då är det lätt att bara se det där tråkiga och alla problem som finns runt en.

Och jo då det finns problem i mitt liv med MEN jag väljer ändå att se de roliga och trevliga sakerna och det är de jag fokuserar på och sen blir det lättare att ta tag i det som känns som ett problem ibland. Och jag har lärt mig att har jag ett problem jag inte kan lösa så ska jag släppa det, ta ett steg bakåt och sen se vad mer som finns runt som kanske kan vara en lösning. Hittar jag inget då så ja då får det vara en stund, för ett problem försvinner inte av sig självt. MEN lösningen brukar dyka upp när jag släpper fokuset på problemet och istället fokuserar på det som är roligt och känns bra och som får mig att le.

Det du fokuserar på är det du kommer se mer av runt dig och att vara lycklig och få le är väl en härlig känsla som jag gärna fokuserar på.

Gillar

Kommentarer