​Livet upprepar sig självt om du inte är uppmärksam.

Livet upprepar sig självt om du inte är uppmärksam. Först när du ser mönstret kan du bryta det.

Ja livet har en tendens att rulla på och det är inte alltid man ser något mönster förrän efteråt men det är då man kan göra ändringar om man inte är nöjd så livet inte återupprepar sig hela tiden.
Vissa kan ha ett återkommande mönster när det gäller val av partner eller hantering av pengar.
Vi lär oss när vi är små och dessa inlärda mönster kan vara svårt att se och ännu svårare att bryta MEN det går.

Du kanske fick höra ofta när du var liten att pengar inte växer på träd eller att pengar är roten till allt ont?
Ja det är två ganska vanliga saker folk säger om pengar, men om pengar var roten till allt ont varför har vi då dem?
Vi handlar ju och man kan göra en massa gott med pengar också.
Du kan betala för en utbildning eller en upplevelse där du får njuta av andra kulturer eller bara sol och värme.
Du kan åka på en vandringsresa eller bara slappa vid en pool.
Så även om du kommer ha svårt att tro det så vet jag att nej pengar är inte roten till allt ont, hat och avundsjuka är det.
Pengar kan du göra en massa gott med och du kan förändra någons liv genom att donera pengar till olika välgörenhets organisationer och då gör dem en massa gott..

Pengar växer inte på träd. Nej det gör dem inte MEN pappret pengar är gjorda av är gjort av träd så rent tekniskt så växer faktiskt pengar på träd. Och ja det finns massor med pengar även om du kanske inte har den summan du vill ha. Och vill man ha pengar så får man se till att jobba för dem eller sälja saker man inte använder för att få pengar.
Och idag här i Sverige så har vi möjlighet att även om vi inte har jobb eller något att sälja så kan vi alltid få hjälp av staten med dem nödvändigaste sakerna som pengar till hyra och mat så vi kan överleva.

Och ja det är ju samma med partner vi kanske bara möter män som har problem som vi tror vi ska "laga" men ja min erfarenhet är att oftast kan vi aldrig "laga" för dem inser kanske inte alltid själva att dem är "trasiga".
Och detta mönster kan återupprepa sig hela livet om man inte ser mönstret och vad det beror på vet jag inte riktigt men i mitt fall var det att jag var så van att ta hand om andra och hjälpa dem så när jag mötte någon som var "hel" och var intresserad av mig så vart jag rädd och drog mig undan för jag visste inte hur jag skulle bemöta den personen.
Men när jag mötte någon som jag "trasig" i någon bemärkelse så visste jag direkt hur jag skulle bemöta den personen.

Det finns så många fler olika mönster men detta är två av dem alla och när man väl ser mönstret så inser man även HUR man ska kunna bryta det men där kan det bli svårt men det går.
Och ja ibland kan man behöva jobba lite extra på att bryta något mönster. Och ibland kan man behöva ta hjälp för dem inlärda mönstren är svåra att bryta men det går.

Gillar

Kommentarer

Fobibella
Fobibella,
Varje dag är ett hellvete. Jag är i Deppresion nu !!!
nouw.com/fobibella
positiv5barnsmamma
positiv5barnsmamma,
Hoppas du får hjälp med din depression. Kram
nouw.com/positiv5barnsmamma