Livet kan förändras på en sekund.

Livet kan förändras på en sekund.
Var tacksam för de små sakerna i vardagen.
Ta ingenting för givet.

Ja vi vet inte vad som kan hända i framtiden och livet kan verkligen förändras fort. Och vi kan inte förändra det.
Men vi kan vara tacksam över dem små sakerna vi har varje dag, för en del saker tar vi för givet och hur skulle vi klara oss utan dem?
Ja vi är vanemänniskor och har mycket runt oss som vi inte tänker på att vi använder.

Vattnet i kranen och elen i vägguttaget kan vara två saker. För hur skulle du uppleva det om du inte hade rent vatten när du vrider på kranen? Du kanske inte kan få ditt morgonkaffe då eller något annat du börjar dagen med.
Du kanske inte kan ladda din mobil eller dator om strömmen försvinner. Ja någon timme skulle du klara dig men om det var för flera dagar, hur skulle du klara dig då?

Var tacksam över att du får rent vatten när du vrider på kranen och ström när du vill ladda mobilen eller datorn. Eller att du kan se tv och bli road eller underhållen av någon serie eller se nyheterna. Ja det finns mycket om man börjar tänka efter.
Vi behöver inte dela utedass med grannarna utan vi har alla möjlighet att sköta dem behoven inne i lugn och ro i våra egna hem och sen kunna spola bort det utan att tänka på vart det tar vägen. Vi kan laga mat utan att behöva tända en eld och vi kan åka till en affär om vi vill ha varor istället för att jaga det själv i skogen, eller vad det nu är vi behöver.

Jag är tacksam över mycket i min vardag och framför allt så försöker jag att inte ta något för givet men då man är en vanemänniska så gör man det ändå.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Detta med eller utan rent vatten tänker jag ofta på
nouw.com/stenhagenbettan
positiv5barnsmamma
positiv5barnsmamma,
Ja det gör jag med.
nouw.com/positiv5barnsmamma