Livet handlar om balans. Var snäll, men låt inte människor missbruka dig.

Livet handlar om balans.
Var snäll, men låt inte människor missbruka dig.
Ha tillit, men låt dig inte bli lurad.
Var nöjd, men sluta aldrig att förbättra dig själv.

Ja allt handlar om att ha en bra balans i livet för att det ska fungera på ett bra sätt och så är det ju med mycket här i livet.
När du ger mer än du får så kommer du sakna något hela tiden och om du ger av dig själv hela tiden utan att få något tillbaka (återhämtning) så kommer du bli sjuk till slut. Och alla som blivit utbrända vet hur viktigt det är att få något tillbaka när man gett av sig själv väldigt mycket för annars slutar man fungera som man vill.

Och ja så är det med mycket i livet om det bara ges eller tas utan att få något tillbaka så kommer det till slut att bli tomt i den högen och då kommer det inte fungera som det ska.
Och att vara snäll är något en del skulle behöva lära sig hur man är men bara för att någon är snäll så ska man inte tillåta att någon missbrukar den som är snäll.
Lita på andra men låt ingen lura dig och ja det kan vara svårt då en del inte gör annat än luras, men jag tror (och hoppas) man inser vilka som gör det och vilka som inte gör det.
Nöjd, ja det ska vi vara med det vi gör men vi kan alltid förbättra oss själva för att bli den vi vill vara.

Och att vara nöjd för mig är att veta exakt vad jag gjort som är rätt och även veta mina begränsningar och att försöka utmana mig själv att bli en bättre människa än den jag var igår och om jag lyckas eller inte kan nog bara jag avgöra på samma sätt som bara du kan avgöra om du lyckas bli en bättre människa än de du var igår.

Gillar

Kommentarer