Låt aldrig människor gå över dig i livet, låt aldrig någon döma dig..

Never let people walk over you in life, never let anyone judge you and never let anyone destroy your character.

Låt aldrig människor gå över dig i livet, låt aldrig någon döma dig och låt aldrig någon förstöra din karaktär.

Nej ingen ska gå över någon annan och varför ska vi döma någon? Vi vet ju sällan hela historien bakom varför en person gör som den gör. Och nej vi ska absolut inte förstöra någons personlighet, dess karaktär. Dem som gör sånt behöver jobba med sig själva inte hålla på och förstöra andra människor!

Vi ska inte kliva över någon utan lyssna och sen kanske gå bredvid eller passera om vi är olika, men man behöver inte gå över dem. Vi ska respektera varandra och ja vi är olika och det måste man acceptera också.
Dömer du någon? Antagligen säger du nej, men tänk på dem gånger du mött någon och undrat hur den kan göra som den gör? Vet du varför den gör som den gör? Nej antagligen inte så det finns säkert en anledning och ja ibland kan den anledningen vara elakhet eller avundsjuka men är det en ursäkt för att vi ska döma någon?
Förstöra någons karaktär, nej vi ska inte förstöra varandra utan lyfta varandra.Och som sagt vi är alla olika så varför inte hylla olikheterna vi har istället för att försöka göra om någon? För varför är det så fel att den är olik mig?
Det är inget fel! Och det kanske är den som vill förändra någon som det är fel på?

Tänk om vi visade respekt för varandra och passerade istället för att gå över varandra?
Tänk om vi slutade döma andra och såg anledningen bakom deras val, hur skulle vi tänka då?
Tänk om vi lyfte och hyllade varandras olikheter istället för att försöka förstöra någons karaktär?
Tänk hur världen skulle se ut då?

Även om vi inte vill så kommer vi kliva över någon vid något tillfälle i vårat liv, och nej vi kan aldrig göra alla nöjda.
MEN strunta i andra och gör dig själv nöjd, utan att kliva över någon eller förstöra någon annan.
Ja du dömer folk mer än vad du tror, för om du ser en tiggare utanför affären så har du redan där en åsikt om vad det är för en person. Om du möter någon med trasiga, smutsiga kläder så har du en tanke om vad det är för en person.
Så jo vi alla dömer dem vi möter MEN vi luftar inte alltid våra åsikter eller vad vi tror.
Och det är ok att tänka, för det kommer du göra oavsett. Men visa respekt och säg det inte högt för vi har ingen aning om varför andra ser ut som dem gör eller varför dem gör som dem gör.

Gillar

Kommentarer