Läkning betyder inte att skadan aldrig funnits.

Healing doesn't mean the damage never existed.
It means the damage no longer controls our lives.

Läkning betyder inte att skadan aldrig funnits.
Det betyder att skadan inte längre styr våra liv.

Ja vi har alla varit med om saker som skadat oss men när vi läker så kan det uppstå ett ärr ja både på utsidan och på insidan har vi ärr av sånt som skadat oss. Men när vi läker så tar vi inte bort skadan utan vi lär oss att leva utan att den ska styra våra liv.

En skada som syns är lättare att förstå och acceptera än skador som inte syns.
Och många går runt med öppna sår men även med en massa ärr som inte syns och som kan vara så mycket svårare att läka än ett på utsidan.
För många kan acceptera att du går sjukskriven för ett brutet ben men har du en trasig själ så syns det inte och då är det inte lika accepterat att vara sjukskriven! Ja jag vet det låter konstigt MEN tyvärr är det så det ser ut i samhället idag.
Jag tycker man läser dagligen om människor som får höra att det inte syns att dem är sjuka.
NEJ men dem kanske har en bra dag och klarar att gå ut bland folk! När dem har en dålig dag kanske dem håller sig hemma och inte klarar att gå utanför dörren.

Jag vet att när jag gick in i den där berömda väggen så fick jag höra många gånger att du ser ju inte sjuk ut, varför vill du inte jobba?
Men snälla det är väl klart jag vill jobba, men när varje dag är en kamp för att ens komma ur sängen och klara sig genom dagen så orkar man inte så mycket mer.
Och ja det tog mig lång tid att bli frisk men jag märkte vilka som verkligen var mina vänner då, för många försvann när jag inte orkade umgås längre som jag gjort tidigare.

Så även om vissa skador inte syns så när vi läker så lär vi oss leva med ärren utan att dem ska styra våra liv.

Gillar

Kommentarer