Jag kan inte ge dig insikter, bara visa dig utsikter.

Jag kan inte ge dig insikter, bara visa dig utsikter.
Jag kan föreslå dig vägar att gå, men kan inte gå dem åt dig.
Jag kan öppna dörrar på glänt, men du behöver själv öppna och ta dig igenom.

Ja vi kan göra mycket för en annan människa men vi kan aldrig tvinga dem göra något de inte vill. För många gånger behöver de göra något själva för att komma framåt.
Jag vet att en del vill du ska göra saker för de men de kommer aldrig lära sig något av det.
Så även om du ger de en möjlighet så vill de inte så kommer de aldrig ta den och ja det är ju ok för det är ju deras val inte ditt.

Så när någon vill du ska lära de något så ja öppna dörren på glänt och be de öppna den själv och gå igenom den själv för att lära sig vad de kan göra eller inte.
Jag vet att som förälder är det supersvårt att stå bredvid ett barn och se hur de gång på gång gör misstag som får konsekvenser för de och även om man själv skulle vilja gå in och säga att "hallå nej du kan inte göra så här du vet väl vad konsekvenserna blir?" Så gör man inte det. Av respekt för barnet, för man ska inte lägga sig i deras liv utan låta dem leva det så som de vill och ja om de gör fel så är det kanske DU som anser det är fel inte de.

Men vi kan bara visa de vägen och sen är det upp till de om de vill gå den eller den bredvid, och ja så är det med många människor.
Vi kan visa dem hur dem ska leva sina liv och hur de ska få det bättre men vi kan inte skapa den förändringen som kanske behövs utan den måste de skapa själva.
Och ja det är ju på samma sätt med oss, ingen kan leva våra liv åt oss (även om man skulle vilja det ibland) så är det vårat liv och det är bara vi som kan leva det själva.
Andra kan lära oss saker men bara JAG kan använda den kunskapen för att skapa en förändring.
Du kan gå en utbildning men bara DU kan bestämma vad du ska göra med de kunskaperna efter du är färdig utbildad. Eller vad det är andra visar dig och lär dig, för det är bara DU som kan avgöra vad du ska göra med det som andra visar dig.

Om någon öppnar en dörr på glänt så är det upp till dig att öppna den om du vill och sen gå igenom den för det kan ingen annan göra åt dig.

Gillar

Kommentarer