Jag förlåter människor, men det betyder inte att jag accepterar deras beteende.....

Jag förlåter människor, men det betyder inte att jag accepterar deras beteende eller kommer lita på dem i fortsättningen.
Jag förlåter dem så jag kan släppa taget och gå vidare med mitt liv.

Ja ibland råkar vi ut för en del människor som gör oss illa och även om vi verkligen har svårt att förstå varför dem gör en sån sak eller varför dem väljer att göra det mot dig så ja det händer ändå och du kanske har väldigt svårt att förlåta även om dem ber om ursäkt.
MEN tänk då på att för din skull så förlåt handlingen, du behöver inte förlåta personen och låta den komma in i ditt liv igen. Och gör det för DIN skull inte för deras.

För när man har förlåtit något eller någon så är det lättare att släppa taget om det som hände eller personen. För om du inte kan göra det så kommer du fortsätta älta det som hände eller det som personen gjorde mot dig. Ja man kan börja med att förlåta handlingen och senare personen när man inser att även om handlingen är ok att bortse från men inte det personen gjorde.
Så för din egna skull förlåt personen MEN det betyder inte att du accepterar den personens beteende eller att du ens vill ha den personen i ditt liv längre. Du kommer inte lita på den personen längre och ja det är ju en konsekvens som den personen får räkna med om den gör något dumt mot andra.

Så även om det var något riktigt dumt någon gjorde mot dig och du vart väldigt sårad så för din egen skull förlåt personen, men det innebär inte att du måste släppa tillbaka personen in i ditt liv igen. Du bara släpper känslorna det gav dig och fortsätter njuta av ditt liv du lever, här och nu efter du gått igenom allt som hänt.

Gillar

Kommentarer