Inom familjen ska man hjälpa och skydda varandra, inte förstöra varandra.

De släktingar som talar illa om mig anser jag inte längre vara en del av min familj...
Inom familjen ska man hjälpa och skydda varandra, inte förstöra varandra.

Detta är nog ganska vanligt i destruktiva familjer, där en person har någon personlighetsstörning som gör att den inte alltid är medveten om sitt beteende. Och i en familj ska man stötta och hjälpa varandra man ska inte prata illa om varandra eller göra dem illa.
Jag vet inte hur det är i andra familjer MEN i min familj så stöttar vi varandra och kan jag så hjälper jag dem jag kallar familj.
Jag har brutit med många släktingar på grund av en händelse där en person med personlighetsstörning gjorde flera anmälningar mot mig och ja det var en tuff period att gå igenom men då jag visste att anklagelserna var osanna så var jag inte orolig över vad dem skulle komma fram till i utredningarna.
Men i det läget så var det en hel del släktingar som lyssnade på denna person och ja dem pratade väldigt illa om inte bara mig utan även barnen så jag avbröt alla kontakt med dem.

En klok kvinna sa till mig att familj är dem du väljer själv att kalla familj, släkt är dem där som finns där när du föds och som du har något band till men det innebär inte att man måste umgås med dem eller ens tycka om dem.
Och det hjälpte mig många gånger under denna process vi gick igenom och jag vet att jag och den familj jag har i dag vart starkare.

Så har du släktingar som pratar illa om dig, fråga varför? Inte dem men dig själv.
Är det för dem är elaka (ja det finns såna människor, som måste prata illa om andra för att ha något att prata om), eller är dem avundsjuka på det du har eller den du är (ja det kan vara så också).
Oavsett vad det beror på, vill du verkligen ha såna människor i ditt liv?
Om du inte hade varit släkt med dem, hade du avbrutit den kontakten då?
Antagligen, så vad hindrar dig?

Man måste inte umgås och ha kontakt med varandra bara för man är släkt med varandra, man kan umgås med folk som är snälla och inte pratar illa om dig.
Någon, oavsett vem det är, som pratar illa om dig en person som förstör för dig är inte värd att få finnas i ditt liv.

Jag har i alla fall nått den åldern då jag inte orkar med en massa draman och skitsnack längre, jag vill ha ett liv där jag får vara glad och kan prata med folk om roliga saker inte vad andra sagt eller gjort för dumt.
Sen om folk vill prata om mig så ja gör det! Men förstör du för mig så har du ingen plats i mitt liv, för jag vill inte ha människor i min närhet som inte klarar av att vara glad för min skull eller som stöttar mig om det skulle behövas.
Och i min familj så stöttar vi varandra och vi hjälper varandra om det behövs och om vi kan.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,