Innan du talar, låt dina ord passera genom tre portar......

Before you speak, let your words pass through three gates:
Is it true?
Is it necessary?
Is it kind?

Innan du talar, låt dina ord passera genom tre portar:
Är det sant?
Är det nödvändigt?
Är det snällt?

Ja en del gånger eller egentligen varje gång man öppnar munnen och ska tala ska man nog låta alla orden gå igenom dessa tre portar.
För är det inte sant så varför vill du berätta det?
Om det inte är nödvändigt att säga det så varför vill du göra det?
Och framför allt är det inte snällt det du ska säga så varför säga det alls?

För skulle du vilja att någon sa något om dig som inte är sant? Antagligen inte så säg inget som inte är sant om andra.
Vill du att någon ska berätta något som inte är nödvändigt för andra om dig? Antagligen inte så säg inget som inte är nödvändigt om andra och att säga saker bara för att informera andra om vad de gör för fel eller vilka brister de har är inte alltid nödvändigt.
Och vill du andra sak säga saker som inte är så snälla mot dig till andra, nej jag tror inte det så säg inte saker som inte är sanna om andra heller så blir livet lite enklare.

Jo det blir enklare för du kommer alltid minnas vad du sagt om andra om det du säger är sant, om det var nödvändigt att säga det och det var snällt. Både du och den du talade om kommer minnas det för oavsett vad du säger så har det en tendens att komma fram till personen du pratar om med andra och det är ju bättre att stå rak i ryggen och erkänna vad man sagt och varför än att försöka slingra sig när man sagt något som inte var så snällt eller sant.

Gillar

Kommentarer