Ingenting ger livet mer syfte än insikten att varje ögonblick av medvetande är en gåva...

Nothing gives life more purpose than the realization that every moment of consciousness is a precious and fragile gift.

Ingenting ger livet mer syfte än insikten att varje ögonblick av medvetande är en värdefull och ömtålig gåva.

Ja vi har alla fått en chans att vara här på jorden här och nu och livet är det som sker här och nu så varför oroa sig över det som inte hänt eller ångra det som redan hänt. För vi kan aldrig gå tillbaka och förändra det som varit även om vi skulle vilja det och vad morgondagen bär med sig vet vi väldigt lite om så varför oroa oss över det, för vi vet ju inte om det kommer hända eller inte.

Så när vi är här och nu blir vi mer medvetna om livet som sker runt oss och varje sån stund är en gåva du förtjänar och med tanke på våra liv där vi vill att allt ska hända på en gång och fort så hinner vi inte alltid vara medveten om det som sker, ja vi observerar men vi är inte där i våra medvetanden. För när vi stannar till och andas och ser och känner det som händer det är då vi är medvetna och den gåvan är värdefull och ömtålig för den kan försvinna lika fort som den kommer.

Så även om det bara är idag så stanna upp och lyssna på fågelkvittret låt det fylla dig och njut av den stunden. Hur känns det? Avkopplande eller irriterande? Om det känns avkopplande så har du lyckats och du känner en inre frid sprida sig.
Om inte så kanske det inte är fågelkvitter du ska lyssna på utan något som inte irriterar dig. Vad kan det vara? Ja det kan nog bara du veta.

Gillar

Kommentarer