​Ingen kommer att tacka dig för att du driver dig så långt att du går in i den berömda väggen.

Ingen kommer att tacka dig för att du driver dig så långt att du går in i den berömda väggen.
Glöm aldrig någonsin att du är fantastisk precis som du är utan alla prestationer.

Nej det kommer ingen göra och ingen kommer förstå varför du gick in i den där väggen för du gör väl aldrig något?!
Ja det finns så många fördomar när du gått in i väggen och jag har nog hört dem alla, nu är det många år sen jag gick in i den där berömda väggen. Men det var det där klassiska då man vill vara snäll och den där duktiga personen som alltid ställer upp för andra men få inget tillbaka.
Jag jobbade inom vården och hade precis gått igenom en separation, samtidigt som jag flyttade ifrån killen så vart det en stor omställning för barnen men det var skönt att kunna flytta närmare föräldrarna som tyckte det var skönt att få lite hjälp igen.....
Vännerna fanns där och stöttade men kraven var många ändå och ja den där väggen kom närmare och närmare utan att jag märkte det. Tills en dag då jag knappt kom ur sängen!

Jösses vad hade hänt? Jag som alltid varit den glada och pigga kunde börja gråta utan anledning och var alltid trött hur mycket jag än sov. Som kunde få ångestattack bara av att gå ner på byn och handla lite.
Detta var något som inte många förstod och jag fick höra att jag skulle rycka upp mig eller sluta ta allt så personligt.....
Men när man knappt inser själv varför man mår som man gör så är det svårt att få omgivningen att förstå.

Nu hade jag turen och träffade en väldigt bra samtalsterapeut som hjälpte mig inse att det är ok att säga ifrån och att tänka på sig själv innan man hjälper andra. Och ja hon hjälpte mig inse att jag behövde säga ifrån till många när jag inte orkade och när man börjar göra det så har en del en tendens att tycka du är en stor skit som inte vill göra det du gjort tidigare och ja det blir en massa prat, MEN sanningen har en tendens att komma fram och det gjorde den även denna gång och jag förlorade kanske några vänner men jag kan inte säga att jag saknar dem. För jag fick lära mig vilka mina verkliga vänner är och vilka som verkligen kan ge också och inte bara ta.

Detta inlägg vart kanske lite mer personligt än jag tänkt mig men ja det är min erfarenhet av att gå in i väggen och nej det är inte värt det så börja säg nej till sånt du egentligen inte vill göra eller till dem som bara utnyttjar dig.
Börja med att se vad DU vill göra och se till så DU får må bra i första hand innan du börjar göra saker för andra.
För mår inte du bra och har ork kvar så kommer du bli tröttare när du gör saker för andra.

Tänk på att du ska orka och må bra i första hand sen kan du hjälpa andra.
Släpp prestationen och inse att du är människa och ditt mående är det du ska se till i första hand.

Gillar

Kommentarer