I samma stund vi tar emot en hjälpande hand talar vi om för oss själva att vi är värda att må bra.

I samma stund vi tar emot en hjälpande hand talar vi om för oss själva att vi är värda att må bra.

Ja du kanske tillhör den kategorin som jag tillhör, den som har svårt att be om hjälp när man behöver det för man är uppfostrad att göra det själv även om man vet att man inte klarar det. Numera har jag lärt mig att det är ok att be om hjälp när man inte kan göra vissa saker själv. Men att kunna ta emot hjälp som vart erbjudet var svårt också men något jag lärt mig att tacka ja till när jag ser att det finns de som verkligen vill hjälpa mig även om jag kanske kan klara det själv.

Men om någon vill hjälpa dig så är det ju svårt att känna sig tillfreds med den hjälpen om du har svårt att ta emot.
Det går att träna upp, jag hade svårt och fick till och med dåligt samvete tidigare när jag fick hjälp med något oavsett vad det var.. För det kändes som jag misslyckades.

Men varför? Bara för att jag får hjälp att göra något, vi kan ta ett ex som att skruva ihop en möbel från Ikea. Men inte är man misslyckad bara för att man har någon som hjälper dig... Nej absolut inte det går fortare och det är faktiskt roligare om man är två som gör det för man kan hjälpas åt och om någon får "idetorka" så kan man "brainstorma" lite och kanske komma på en lösning.
Många av dessa saker man har svårt för kan vara något från barndomen eller något som du fått höra av någon under din uppväxt att man ska vara misslyckad om man inte kan göra saker själv.

Men vet ni vad! Nej du är inte misslyckad utan väldigt lyckad om du kan klara av att be om hjälp eller tacka ja när någon erbjuder dig en hjälpande hand.
För när du tackar ja så säger du både till dig själv och andra att du faktiskt är värd att få må bra.

Gillar

Kommentarer