Hur kan du "rädda jorden" om du inte har någon andlig relation med jorden?

How can you "save the Earth" if you have no spiritual relationship with the Earth?

Hur kan du "rädda jorden" om du inte har någon andlig relation med jorden?

MIN tolkning på detta är att förr så hade vi en annan relation till vår jord och vi vårdade den på ett helt annat sätt än idag, för den omvårdnad vi gav jorden var den skörd vi fick så vi hade mat att överleva. Vi odlade för att vårat hushåll skulle klara sig. Fick du ingen skörd så fick du inget att leva på. Idag går vi till affären och handlar det vi vill ha och skulle vi inte vara nöjda ja då slänger vi det.

Hur mycket gick till "spillo" förr? Nej sånt vi inte ville äta då gick till djuren. Eller togs om hand på andra sätt.
Men vi hade en helt annan relation till vår jord då än vad vi har idag, även om dem hade tåg och bil så var dem varsamma med användandet och det var inte det klimatet som det är nu.
Dem lagade och ärvde kläder av varandra, dem sydde mer hemma och ja det är väl bra vi har möjlighet att köpa nya kläder när vi behöver eller när barnen växt ur dem gamla, men vad gör vi med dem som barnen växt ur? En hel del slängs! Hur ofta ger du dina kläder du inte vill ha till välgörenhet eller säljer?

Detta är något jag verkligen funderat på en del sista tiden, allt vi slänger.
Skulle man inte kunna göra något annat istället? Ja visst är sakerna trasiga så kanske vi inte lagar dem men bara för att jag inte kan eller vill laga så kanske det är andra som kan och vill.

Jag tror att om vi alla inser att vi har bara denna jord och den ska vi vara rädda om för den ger oss så mycket mer än vi tror och tänker på. Träden och naturen ger oss syre och skogen ger oss även bär och svamp OM man nu vill och orkar. Vår jord ger oss något hela tiden men vad får den tillbaka?

Ja men säger du vad ska jag göra? Det blir ju ingen skillnad om bara jag gör något?
Men vet du JO DET GÖR SKILLNAD! Det lilla du gör kanske inte märks MEN om alla gör något litet så kommer det märkas!

Hur kan DU tacka vår jord för allt den ger oss?


Gillar

Kommentarer