​Humor på jobbet gör att vi...

Humor på jobbet gör att vi...
+Mår bättre.
+Arbetar effektivare.
+Trivs bättre.
+Håller oss friskare.
+Blir mer öppna och kreativa.
+Minskar risken för stress och utbrändhet.

Ja trivs vi på jobbet så gör vi ett bättre jobb.
Det finns så många som inte trivs med sina jobb och ja tyvärr märks det.
Många som jobbar inom vården trivs med sitt jobb men inte med hur situationen blivit med alla neddragningar och stress. Och ja jag förstår dem. Men då är arbetskamraterna viktiga.
För dem kan få en att må bra även om det känns hopplöst.

När jag jobbade inom äldreomsorgen så kände jag mig maktlös många gånger då man inte fick gehör hos cheferna. Men arbetskollegorna kunde lyfta upp tiden man tillbringade på jobbet.
Och ja dem som jobbar inom vården gör så mycket mer än det som står i deras arbetsuppgifter. Och många gånger jobbar dem övertid utan att få betalt. Så många gånger man struntat i sin rast bara för att man känner att nej det finns inte tid till sånt. Eller man står och håller sig för att man inte har tid att gå på toa.

Men när man har bra kollegor så tycker man ändå det är värt alla uppoffringar man gör för sitt jobb.
Även om man har mycket på jobbet så har man kollegor på jobbet som man kan skämta med och som man känner att man får stöd av när det är en jobbig dag på jobbet, ja då orkar man kliva upp varje morgon och gå till jobbet med ett leende.

Att ha humor på jobbet gör att man mår bättre även om arbetssituationen kan vara extremt påfrestande.
Du jobbar effektivare och har mindre sjukdagar, du trivs med jobbet mer och risken för utbrändhet minskar.
Så har du roligt på jobbet med trevliga kollegor så spelar det inte så stor roll vilket jobb du har för du kommer tycka om att gå till jobbet för ni har så roligt tillsammans.

Gillar

Kommentarer