Gör allt med ett gott hjärta och förvänta dig ingenting i gengäld.

Gör allt med ett gott hjärta och förvänta dig ingenting i gengäld och du kommer aldrig att bli besviken.

Ja oavsett vad du gör så gör det med ett rent och gott hjärta inte för att andra förtjänar det utan för att DU mår bra av det.
Och förvänta dig ingenting av andra när du gör något för då kommer du aldrig att bli besviken.
För många gånger så förväntar vi oss att vi ska få något i gengäld när vi gör något (alla gör inte det men många) och de blir bara besvikna när andra inte gör det de förväntar sig.

För om du gör en snäll sak mot någon så har den bett om det så ja då kanske den säger tack. Men den kanske inte gör något tillbaka och det är så med mycket om man är en snäll person med ett gott hjärta.
Man kan lätt bli utnyttjad då.

För mig innebär detta att göra saker med ett gott hjärta att jag gör något för någon för att jag vill inte för att jag måste. Och det är sällan jag förväntar mig något i gengäld. Men även jag kan förvänta mig det ibland och ja det är många gånger man blir besviken, inte på personen som inte gör något i gengäld utan mer på mig själv som förväntade mig att få något tillbaka.

Sen finns det tillfällen då man bara ger och ger men aldrig får något tillbaka och där slutar man ge till slut men att få något tillbaka och förvänta sig att få något tillbaka är två olika saker.
För när du förväntar dig så har du en tanke om hur det ska ske eller vad det ska vara men när du får något tillbaka så blir det för att personen vill inte för att den måste och du kanske inte hade förväntat dig det.

Sluta förvänta dig något i gengäld så slipper du bli besviken, sen när du får något i gengäld så blir det en glad överraskning.Gillar

Kommentarer