Glada människor fokuserar på vad de har.

Happy people focus on what they have. Unhappy people focus on what's missing.

Glada människor fokuserar på vad de har. Olyckliga människor fokuserar på vad som saknas.

När vi fokuserar på vad vi saknar i våra liv så kommer vi se mer av sånt vi saknar och vem kan vara glad och lycklig då när man bara ser sånt som man saknar i sitt liv.
När vi fokuserar på sånt vi har i våra liv så kommer vi inse hur mycket vi har och vi kanske till och med kan känna tacksamhet att vi har just dem sakerna i våra liv. Och när vi fokuserar på sånt vi har så kommer vi inse fler och fler saker som vi har i våra liv och vem kan vara ledsen när vi inser hur mycket saker vi har att vara tacksamma över i våra liv.

Nej saker gör oss inte lyckliga men vi kan få känslan av tacksamhet över att vi har just dem sakerna i våra liv och ja då kan lycka komma smygande för vi kan känna oss lyckliga över att vi är så tacksamma över allt vi har i våra liv.
Och det är ju något man kan sträva efter.
Så börja fokusera på vad du har i ditt liv och du kommer se mer saker du har som du kan känna dig glad över dem sakerna du har i ditt liv och du kommer inse att du har så mycket mer i ditt liv.

Vad har du i ditt liv som gör dig glad över att du har?
Jag är glad över att jag har ett hem där jag kan umgås med min familj och få dem att känna sig trygga.
Jag har rent vatten i kranen när jag öppnar den och kan ta ett glas och fylla med vatten som jag kan dricka på en gång när jag fyllt det. Jag har elektricitet som gör att jag kan använda min dator, min mobil kan ha ett fulladdat batteri varje dag så jag kan använda min telefon. Och jag kan brygga mig en god kopp kaffe med både elektricitet och vattnet i kranen.

Det finns så mycket mer, jag har bara tagit sånt vi är vana att ha MEN alla har inte tillgång till det så som vi har.
Och ja det är jag glad för att jag har.
Vad är du glad för att du har i ditt liv?

Gillar

Kommentarer

BellEveTherese
BellEveTherese,
Det är så himla fint att kunna vara tacksam, något jag blivit allt bättre på. Men det fungerar kanske inte för alla, för det finns faktiskt de som verkligen inte har något, ingen familj, inget hem, inte mat för dagen. Då kan det vara svårt att ens vara tacksam för livet. Så det är nog ett recpet som fungerar för oss som har det realtivt bra, och som faktiskt är lite bortskämda och tyvärr gnäller trots att vi har det så jädrans bra 😊. Kramnouw.com/bellevetherese
positiv5barnsmamma
positiv5barnsmamma,
Du har så rätt, det är enkelt när man har allt att vara tacksam för 😊 kram nouw.com/positiv5barnsmamma
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Vad är jag tacksam över?
givetvis min familj. Tacksam över att jag och min familj är friska. Tacksam över att både jag och barnen har tack över huvudet. Tacksam över att min familj har arbete och försörjning.
jag är tacksam över mitt beslut att avslutat min yrkesbana och få vara dagledig.
nouw.com/stenhagenbettan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229