Ge utan att förvänta dig något tillbaka och ta emot utan att känna tacksamhetsskuld.

Ge utan att förvänta dig något tillbaka och ta emot utan att känna tacksamhetsskuld.

Ja när vi ger något så behöver vi inte förvänta oss att få något tillbaka för då slipper vi bli besvikna när vi inte får något tillbaka.
Och jag vet att en del kräver att få något tillbaka om de gör något för någon..
Om du ger någon av din tid så se det som en gåva du aldrig kan få tillbaka och en gåva man ger till någon kräver man ju sällan tillbaka.

Men en del har inte förstått det här med att ge och ta utan de tar och tar och tar hela tiden och ja visst kan man ge och få något tillbaka men man behöver inte förvänta sig det varje gång.
För när du ger något till någon så visar du även för den personen att den är betydelsefull eftersom du gav något (oavsett om det är en gåva, din tid eller något du gjorde för personen). Och när du kräver något tillbaka så säger du samtidigt att du gör inte det gratis eller som en snäll gest utan du vill ha betalt för det du gjorde även om inte någon bett dig göra det.

Och tacksamhetsskuld finns det vissa som är expert på att ge andra... Jag gjorde ju det där och du visade adlrig tacksamhet för det eller du är så otacksam och förstår inte vad det krävdes av mig att göra det jag gjorde för dig....
Men vet du om det krävdes något av dig som du inte kände dig bekväm med när du gjorde något för mig... VARFÖR gjorde du då det? Jag hade nog inte blivit ledsen över att du inte gjorde det!
Men att ge någon tacksamhetsskuld är de värsta man kan göra och när vi ger något så ska det vara för att vi vill inte för att vi måste.

När jag ger något så gör jag det för att jag vill och jag förväntar mig inte något tillbaka även om det är roligt när personen blir glad och visar uppskattning men det är inget jag kräver att få tillbaka. Och nej jag (hoppas i alla fall) att jag inte ger någon känslan av tacksamhetsskuld. För jag tror sällan jag säger att ja men du kan ju göra detta för jag gjorde ju det där för dig för länge sen..... (eller vad det är nu man säger för att ge någon känslan av tacksamhetsskuld)

Ge för att du vill och för att det ger dig glädje och även om du får något tillbaka eller inte så förvänta dig inget då blir det en glad överraskning när du får något tillbaka.

Gillar

Kommentarer