Ge bort det du vill få.

Ge bort det du vill få.
Vill du få uppskattning, ge uppskattning.
Vill du få förtroende, ge förtroende.
Vill du få respekt, ge respekt.
Vill du få förlåtelse, ge förlåtelse.
Vill du få vänskap, ge vänskap.

Ja visst låter det enkelt?
Men är det verkligen det?
Ja faktiskt du kan inte bara ta för givet att du ska få dessa saker om du inte ger det till andra.
Och nej bara för att du ger det till andra så innebär det inte att du får det av alla.

För en del tror man kan skrämma sig till respekt och uppskattning.
Jag vet att en del har den tron att om jag är elak så kommer personen visa mig respekt, men det enda som händer är att man blir rädd för en sån person och nej det är inte respekt man känner.
Och jag har svårt att visa respekt mot någon som inte är snäll, jag tycker mer synd om dem som har den inställningen eller tror på det själva för dem har antagligen fått lära sig det när dem var små eller unga.

Om du visar uppskattning för andra och det dem gör för dig så kommer du få uppskattning tillbaka och det är så med mycket i livet även om du inte får uppskattning från dem du tror, för en del kan ta dig för given och ja även om det låter konstigt så finns det många som gör det i vissa perioder. Men dem kommer inse när du slutar göra det du alltid gör för dem att dem inte visade dig uppskattning och ja dem kommer sakna både dig och det du gjorde för dem.

Vill du ha vänskap så behöver du vara en vän som andra också vill umgås med.
Och nej man kan inte vara elak och tro att andra vill umgås med en då... För ibland så undviker vi vissa människor av olika anledningar och ibland undviker dem dig av olika anledningar.
Så vill du ha vänskap så fundera på hur du vill vara som vän och var sån mot dem du vill vara vän med så kanske ni kan få en vänskap som håller en kort tid men det kan lika gärna vara en vänskap som håller för livet.

Gillar

Kommentarer