Förlåtelse förändrar inte det förflutna, men det förstorar framtiden.

Forgiveness does not change the past, but it does enlarge the future.

Förlåtelse förändrar inte det förflutna, men det förstorar framtiden.

Ja att någon ber om ursäkt rättfärdigar inte det de sagt eller ens gjort men det förändrar framtiden för om man märker att de verkligen är ledsna över det de gjort i det förflutna och aldrig gör om det så är det lättare att förlåta en sån sak.
Oavsett vad de ber om ursäkt för så ändrar de beteendet som gjorde att de bad om ursäkt från början så är det lätt att ge dem förlåtelse för vi alla kan göra misstag.

Sen finns det de som ber om förlåtelse hela tiden men ändå gör samma sak om och om igen och ja då förtjänar de inte att få din förlåtelse. Du kan förlåta dig själv för att du utsatte dig för det om och om igen men man behöver inte förlåta den som gjorde det.
Sen finns det vissa saker som man kanske behöver inse att man inte har någon anledning att förlåta för det var inte DITT fel att det hände utan den som gjorde det mot dig var en sjuk person och ja jag vet att en sån sak kan vara fruktansvärt svår att förlåta men man kan acceptera att det hänt och sen gå vidare för ibland kan man inte förlåta MEN man kan acceptera det så det inte ältas och äter upp en inifrån.

När man ger sin förlåtelse till något så innebär det (för mig i alla fall) att jag släpper taget om det som hände och låter det vara kvar i det förflutna och går vidare med mitt liv. För det finns ingen plats i min framtid att älta sånt som hänt i det förgångna.

Gillar

Kommentarer