Förlåt dig själv för att du inte visste vad du inte visste innan du lärde dig det.

Forgive yourself for not knowing what you didn't know before you learned it.

Förlåt dig själv för att du inte visste vad du inte visste innan du lärde dig det.

Ja en del gånger blir vi arga på oss själva för att vi gjort något eller att vi tvingats att vara med om något, men ofta så visste vi inte allt som vi fick veta när vi lärt oss det.
Och HUR ska vi kunna veta om ingen sagt det eller om vi inte varit med om det?

Varför ska vi bli arga på oss själva för något vi inte hade en aning om hur det fungerade innan vi lärde oss det..
Ja varför? Ingen är perfekt och vi är alla nybörjare i början och det är helt ok, för vi måste ju börja någonstans.
Och att ta det där första läskiga steget är ju det viktigaste vi kan göra för det kommer leda oss till något bra, förhoppningsvis. Om inte annat så får vi lära oss det efter vi försökt och då får vi göra det på ett annat sätt.

Men ge dig själv den där förlåtelsen för att du inte visste det innan du lärde dig det.
För innan du har lärt dig något så vet du inte och det är ok. För vi kan inte veta allt och en del saker måste vi lära oss för att få veta hur det är och säg förlåt till dig själv för att du gjorde de saker du ångrar för du visste inte bättre då.
Eller för att du tillät personen va elak mot dig, ge dig själv förlåtelse för du visste ju inte att den personen skulle vara elak mot dig. Du visste inte. Och det är ok. För vi lär oss saker både om oss själva och om andra när vi vandrar på vår väg genom livet.
Och det är OK. För vi lär oss och vi alla gör misstag ibland men det innebär ju inte att vi är misslyckade utan det innebär att vi lär oss. Vi får vetskap om saker vi inte visste innan vi lärde oss det.

Gillar

Kommentarer