För att göra någons liv bättre behöver du inte vara smart, rik, vacker eller perfekt.

För att göra någons liv bättre behöver du inte vara smart, rik, vacker eller perfekt.
Det räcker med att du visar att du bryr dig.

Nej vi behöver inte pengar, vara vacker eller perfekt för att göra en skillnad i någons liv utan det räcker med att vi bryr oss. Och många gånger handlar det bara om att lyssna eller sitta bredvid en stund och småprata.
Det är så små saker som gör att någon känner att man bryr sig, man ser dem.

Men ändå så är det så många som aldrig gör detta.
För när lyssnade du senast på när någon du mötte ville prata en stund? För oftast så har vi så inrutade liv att vi sällan tar oss tid för vi prioriterar andra saker och många äldre blir ensamma när dem kanske inte orkar ta sig ut alla gånger.

Nu menar jag inte bara de äldre för det finns såna människor i alla åldrar och kategorier.
När kände du senast "Nej inte den personen, jag orkar inte stå kvar här och prata idag" ja det finns alltid såna människor som alltid vill prata och nej vi kan inte ge alla det de vill ha.
Men jag vet att när jag jobbade i äldreomsorgen så tyckte jag det var så skönt på nätterna för då hade vi tid att sitta och lyssna eller prata en stund om det var någon som ville det och ja man fick verkligen göra en skillnad i deras liv.
Och i många fall så handlar det inte om att göra det varje dag eller hela tiden men att kanske ta sig tid en liten stund av sitt liv att ta den där telefonen och ringa det där samtalet som du vet någon skulle uppskatta. För en dag är det för sent så ta chansen idag och ring det där samtalet eller åk dit och ta en fika och visa att du bryr dig om dem.

Gillar

Kommentarer