En helgon frågades "Vad är ilska?"

A saint was asked "What is anger?" He gave a beautiful answer "It is a punishment we give to ourself, for somebody else's mistakes."

En helgon frågades "Vad är ilska?" Han gav ett vackert svar "Det är ett straff vi ger oss själva för någon annans misstag."

Ja ilska är en känsla som vi alla känner ibland och det är inget fel i det, men hur vi reagerar med ilska kan vara fel.
Jag diskuterade det med min minsta dotter igår som vart arg för hon inte fick spela spel på tv:n och sa några ord som hon vet att jag inte tycker om. Och sen vart hon ångerfull och kom och bad om ursäkt och ja då pratade vi om just detta... Det är ok att bli arg men inte ok att säga elaka saker.

Så ja vi kan bli arga och det är ok men det är inte ok att säga eller göra elaka saker bara för att man är arg.
Och vi kan bli ilskna när andra gör saker som inte är ok och som ibland kan kännas väldigt onödiga men tänk på att det är inte dina misstag så låt det passera. För den som gjorde det kommer få leva med det för resten av sitt liv.
Ja jag vet det kan vara svårt att låta något passera men ibland är det skönt att slippa ta del av andras misstag och bara se på det som det verkligen är, INTE DIN ENSAK! Jo det kan kännas när det är riktat mot dig men om du inte reagerar så som dem förväntar sig, ja då har dem misslyckats.

För en del gör tokiga saker för att du ska reagera i ilska och göra saker du annars inte gör, så låt det passera och ge dem inte det nöjet.
För det är deras misstag inte ditt som gör dig ilsken.

Gillar

Kommentarer