En enda godhetshandling kastar rötter i alla riktningar, och rötterna dyker upp och skapar nya träd.

A single act of kindness throws out roots in all directions, and the roots spring up and make new trees.
The greatest work that kindness does to others is that it makes them kind themselves.

En enda godhetshandling kastar rötter i alla riktningar, och rötterna dyker upp och skapar nya träd.
Det största arbetet som vänlighet gör mot andra är att det gör dem själva vänliga.

Ja att göra goda handlingar kan verkligen skapa vågor eller rötter åt olika håll. Och dessa goda handlingar skapar fler som gör goda handlingar och precis som frön eller rötter så skapar det nya växter och som i detta exempel nya träd.
Gå ut en stund i skogen och tänk på alla rötter som finns under stigen du går på och dessa rötter sprider sig åt olika håll och ger nya träd möjligheter att få frodas och växa bara för att det första trädet skickade ut en massa rötter så nya träd kunde komma upp och få ge mer glädje och syre åt dem som vill och behöver det.

Precis så är det med goda handlingar, gör du en så sprider du en massa rötter och nya goda handlingar från andra kommer komma upp så det kan ge glädje åt andra åt dem som vill och behöver det.
Och att få göra vänliga saker mot andra så dem kan sprida det vidare är något som verkligen gör andra vänliga.

För är du vänlig så kommer du visa andra hur man ska vara och nej inte alla kommer vara vänlig tillbaka MEN sluta inte för till slut kommer du möta någon som visar andra vänlighet också och då har du satt en rot (eller ett frö) i denna person som får gro till en vänlig handling och då är det värt det.

För ju mer vänliga handlingar vi sprider i världen desto trevligare blir den att leva i och visst är det roligt att få göra en vänlig handling mot andra, att få se deras glädje eller tacksamhet kan var en belöning som är mer värd än allt guld i världen.
Sen att få se att andra gör samma är nog en av de dyrbaraste gåvorna man kan få och det är en sån sak som gör att många fortsätter göra goda handlingar för andra för det gör dem själva vänliga.

Gillar

Kommentarer