Du kan inte uppfostra dina barn som dina föräldrar gjorde med dig...

Du kan inte uppfostra dina barn som dina föräldrar gjorde med dig, för dina föräldrar uppfostrade dig i en värld som inte längre finns.

Nej den värld vi växte upp i har förändrats väldigt mycket och så som du uppfostrades kan du inte uppfostra dina barn för dem har helt andra förutsättningar i dag än dem du hade när du växte upp.
Och ja vår värld har förändrat sig en hel del under dessa år, från det du var barn tills du själv fick barn och skulle uppfostra dem.

När jag växte upp så fanns inte mobiltelefoner eller datorer och vi hade två kanaler på tv. Program för barn var endast en viss tid varje dag och sen inget mer utan då var det mer för vuxna. Men det finns en hel del som blivit bättre också.
Jag vet att när jag växte upp så hade man inte bilstolar och man satt inte ens fast utan kunde hoppa runt i baksätet och även ställa sig på knä och vinka till dem som åkte bakom. Mina föräldrar rökte och ja det gjorde dem både inne och ute och i bilen oavsett om vi barn åkte med eller inte.

Vi barn var ute och lekte och sen fick våra föräldrar ropa på oss när vi skulle komma in, och vi lekte massor med alla barn som var ute.
Ja så vår värld vi växte upp i den har förändrats väldigt mycket för idag har barnen mycket mer att välja på.
Och vi föräldrar vill vi barnen något så ringer vi till deras telefoner. Vi går inte ut och ropar på dem längre, eller jo ibland kanske men inte så mycket.

Så när du uppfostrar dina barn gör det utifrån den värld som är idag inte den som var när du växte upp, för den finns inte längre.

Gillar

Kommentarer