Du har ingen aning om hur något du säger kan stanna i någons sinne.

You have no idea how something you say can stay in someone's mind.

Du har ingen aning om hur något du säger kan stanna i någons sinne.

Nej ibland kanske man inte menar så illa som det kan låta MEN man måste tänka på att det du säger kan såra väldigt mycket och det kan stanna kvar så mycket längre än du har en aning om.
För du vet ju inte hur personen du säger saker till uppfattar det.

Och när du säger något elakt så kan det stanna hos personen för evigt och det kan "etsa sig fast" och aldrig försvinna för den som hör det även om det kan blekna och försvinna för dig som sagt det.

Så när du ska kritisera någon så tänk på vilka ord du använder och vilken ton du säger det i, för ibland kan du kanske tycka att det inte är så farligt det du säger men sättet du säger det på kan förstärka det du säger så det låter värre än du kanske menar.
Jag tror du förstår hur jag menar.

Vissa ord kan förstärkas med handlingar om du kritiserar någon och sen om du säger något om att du blir ledsen så kanske du får höra att det var ett skämt eller att du är känslig. Ja men än sen om du är känslig, det är aldrig roligt att få höra något negativt.
Jag fick ofta höra att jag var känslig när jag var barn och att skämta om mitt utseende eller vikt var helt ok enligt vissa för jag skulle ju förstå att det var ett skämt!
Men NEJ vet ni vad man ska ALDRIG skämta om någons utseende eller vikt, för du kanske inte har en aning om varför den personen är överviktig eller underviktig det kan finnas orsaker bakom som du inte har en aning om. Och att skämta om någons utseende är bara !!!!!

Nej såna saker kan "etsa sig fast" och förstöra så otroligt mycket. För när man som barn får höra saker så till slut tror man på det och det kan ta enormt lång tid innan man inser att det inte är sant.

Så tänk på vad du säger för du vet aldrig hur lång tid dina ord stannar kvar i någons sinne..

Gillar

Kommentarer