Din starkaste muskel och din värsta fiende är ditt sinne.

Your strongest muscle and worst enemy is your mind.
Train it well.

Din starkaste muskel och din värsta fiende är ditt sinne.
Träna det bra.

Ja vår starkaste muskel är faktiskt vårat sinne och vi kan träna upp det enormt mycket mer än vad vi tror. Men det är samtidigt våran värsta fiende.
För när vi tror att vi inte kan något så ja då är det precis det som är att vi kommer inte klara det även om vi vill för vi tror inte att vi har förmågan att klara det.
MEN när vi tror vi ska klara det så kommer inga misslyckanden att få oss sluta försöka för vi vet att vid något tillfälle så kommer vi klara det.

Hur många försök gjorde Edison innan han fick till glödlampan? Eller hur många försök gjorde John Baird (televisionens uppfinnare) innan han fick till tekniken med att sända något så vi kunde se det på en tv skärm?

Ja det finns mängder med exempel och tror man så kan man uträtta så otroligt mycket för man gör hur många försök som helst och vet att vid något tillfälle kommer man lyckas och inga misslyckanden kommer stoppa dig om du bara tror du kan klara det.

Men hur tränar vi våra sinnen då? Ja det finns många olika sätt och ett är att börja se sig själv som den unika personen du är och att du är starkt (för det är du verkligen, du har ju överlevt fram tills nu och ja du kommer leva i många år till). Du är starkare än du tror och kan klara så mycket mer än du tror.
För om du aldrig vågar testa något så vet du inte om du kan klara det.

Och vad du tror är avgörande om du kommer klara det eller inte.
När du fick en cykel för första gången så trodde du att du kunde cykla och ja även om du ramlade några gånger så lyckades du till slut cykla för att DU trodde på dig själv.

Och så kan det bli med så mycket mer om du själv vill.
Och ja har du dålig hörsel så tränar du upp något annat sinne lite mer som kanske till ex synen. Och ser du dåligt så kanske du tränar upp din hörsel lite mer.
Allt beror på vad du vill träna när det gäller dina sinnen för du kan träna det och få det riktigt bra om du tränar tillräckligt.

Gillar

Kommentarer