Det som är viktigt är att jag går framåt.

I am not fully healed, I am not fully wise, I am still on my way.
What matters is that I am moving forward.

Jag är inte helt helad, jag är inte helt fullärd, jag är fortfarande på väg.
Det som är viktigt är att jag går framåt.

Nej blir man fullärd någonsin? Jag älskar att lära mig nya saker och jag ser mig som den där eviga studenten och jag är nog lite som min farfar där som gick kurser även fast han fyllt 60 och närmade sig 70. Åh vad jag saknar honom ibland men min lust att lära mig har jag nog fått av honom och min farbror. Som båda tyvärr inte finns med oss i dag, förutom i våra minnen och hjärtan.
Men oavsett så jag älskar att lära mig nya saker och jag tror att så länge jag har den lusten att vilja lära mig så kommer jag göra det och jag tror inte man blir fullärd fullt ut men man kan bli lite klokare än man var i går.

Och blir man någonsin helt helad? Man har ju fortfarande en massa ärr som påminner om vad man varit med om.
Nej jag vet inte men jag vet att tiden kan göra att det inte känns så jobbigt längre att se ärren.
Ja minnen kommer alltid finnas kvar och även ärren dem skapade men jag vet att vissa minnen bleknar och dem känns inte så farliga längre. Men helt helad blir jag nog aldrig.
För vissa ärr har skapat den jag är idag och nej dem kan man inte ta bort för då är det som att ta bort en del av den jag är idag.

Oavsett vart jag varit tidigare eller vad jag gått igenom så har jag inte stannat kvar utan jag har gått framåt och ja det är väl ändå det viktigaste? Istället för att stanna i det förflutna och älta det som varit och varför det inte vart som jag ville, så valde jag att acceptera det som varit och gå framåt.
För det är där min framtid är, framåt och inte där bak.

Gillar

Kommentarer