Det du brinner för är inte slumpmässigt, det är din kallelse.

The things you are passionate about are not random, they are your calling.

Det du brinner för är inte slumpmässigt, det är din kallelse.

Ja ibland har vi ett intresse vi brinner för och det finns många människor som kan brinna för olika saker och ibland gör dem stor skillnad och ibland en liten, men oavsett så gör dem en skillnad och ja ibland är dem inte medvetna om det själva.
Men det dem brinner för är oftast inte en slumpmässig sak utan något som gör att dem förändrar inte bara dem runt sig utan även dem de möter förändras när dem mött en person som brinner för det den gör.

Och ja det finns många såna här i världen, som gör det där lilla extra för dem älskar det dem gör.
Och jag har mött många såna under mina år som vårdbiträde inom äldreomsorgen. Dem som brinner för att hjälpa andra och gör det där lilla extra som ingen begär dem ska utan dem gör det för att det är roligt.

Ja även inom socialpsykiatrin där jag jobbar nu så har jag mött personer som brinner för det dem gör. Och jag älskar när jag möter såna personer för dem inspirerar andra att se på sitt yrke som det faktiskt är, vi jobbar med människor och försöker få deras vardag att fungera på ett bra sätt för dem. Vi finns där för att stötta dem, dem är inte där för att vi ska få en lön. Även om lönen är en trevlig bonus för det du gör. Det finns personer som gör det dom ska men inget mer utan dem ser det som ett sätt att få lön inte som ett sätt att hjälpa en annan människa.

Och jag älskar att jobba med människor för det ger så mycket tillbaka och det är väl därför jag sällan bråkar om lön när det är löneförhandlingar och nej jag är inte ensam. Vi är många som är underbetalda i denna yrkesgrupp men vi går gladeligen till jobbet och gör det där lilla extra för att dem vi arbetar med ska få lite guldkant på sin tillvaro.


Gillar

Kommentarer