Det är möjligt att ha många mödrar.

It's possible to have many mothers. There's the one who gave birth to you, and then there are all the women who raise you up.

Det är möjligt att ha många mödrar. Det finns den som födde dig, och då finns det alla kvinnor som lärde dig när du växte upp.

Ja vi blir inspirerade av många människor runt oss och vi kan bli uppfostrade av fler än den som födde oss.
Nu pratar jag inte bara om dem som adopterades eller på andra sätt växte upp med någon annan än sin mamma som födde dig.
Nu pratar jag om alla dem kvinnor eller män som du blev inspirerad av när du växte upp och som har betytt något för dig.

Jag har fötts av en mamma som jag verkligen såg upp till som barn men som jag vart så besviken på när jag insåg hur hon resonerade över vissa saker, som jag inte tänker gå in på här. Men jag har även haft andra som har påverkat mina val i livet. Min moster som varit en stor förebild för mig när det gäller att vara ensamstående mamma. Min mamma stannade kvar hos min pappa även om han behandlade både henne och oss barn illa, medans min moster stod upp för sina barn och kastade ut karlen när han var dum mot henne eller barnen.
Där har jag nog lärt mig att man inte ska ta en massa skit bara för att man har barn tillsammans, till mina ex förtret.
Jag står upp för mina barn och nej ingen ska få behandla oss illa.

Sen Prinsessan Diana och Oprah Winfrey har betytt en del för mig när jag växte upp.
Prinsessan Diana var godhet och hjälpte andra som kanske inte hade det lika bra i livet som andra. Hon vågade visa världen vad som andra kanske inte vågade. Hon var en kvinna av folket som blev prinsessa med hela världen när hon gifte sig men visade även att hon var en omtänksam mamma och även vågade gå ifrån en relation som förändrades.
Oprah ja en stark kvinna som gått sin egna väg. Som visat att oavsett vad andra säger så kan hon klara det hon vill. Och hon vågade fråga dem där frågorna ingen annan vågade fråga och oftast fick hon svar. Hon pratade med alla inte bara dem som var mest kända där och då utan även dem som gjort bra saker för andra. Hon hjälpte många med olika gåvor i sin show. Jag vet att jag följde i stort sett varje show dem visade och jag älskade det. Hon visade upp en glad och sprudlande sida men även en ödmjuk. Bara för att man är en stark kvinna så kan man även vara ödmjuk och vilja hjälpa andra som kanske inte har samma lycka som du.
Dessa två kvinnor har jag ju ingen relation med men de kan betyda en del ändå och ja jag har blivit inspirerad av dem båda.
Att vilja inspirera andra att dem är värda mer än dem tror och att man är stark och kan klara mer än man tror.

Så börjar du tänka efter så har du säkert fler som inspirerat dig att bli den du är idag.
Jag har fler än dessa tre jag nämnde nu som inspirerat mig men dessa har påverkar mig en del i min uppväxt. Och jag vet att jag många gånger ville hjälpa andra och även påverka andra att få må bra och ja det gör jag ju lite genom denna blogg.
Jag vill nog tror det i alla fall.
Vilka människor har du påverkats av när du växte upp?

Gillar

Kommentarer