Depression är inte frånvaro av lycka, det är en känsla av att lycka kanske aldrig återvänder.

Depression is not an absence of happiness, it's a feeling that happiness may never return.

Depression är inte frånvaro av lycka, det är en känsla av att lycka kanske aldrig återvänder.

Ja alla som har varit djupt nere i en depression vet att det känns som om inget kommer bli bra någonsin, man ser bara det dåliga och det negativa och när man har en depression så inser man inte att det finns en annan värld bortom denna depression.
Och inte alla tar hjälp att komma ur denna depression utan många går runt och mår dåligt utan att kunna ta sig ur detta.

När man är inne i en depression så är det inte lyckans frånvaro som är problemet utan mer att man inte ser någon ände på det som är runt en och man tror att man aldrig mer ska kunna vara lycklig igen. Man tror att den där känslan av lycka är för alla andra men inte för en själv. Och att man aldrig någonsin kommer få vara lycklig igen.

Jag vet hur nattsvart det kan vara och jag vet även hur det känns när man börjar tro på sig själv igen och tro på att man kan vara värd att få vara lycklig. Att ta hjälp och arbeta med sig själv var enormt svårt för mig eftersom jag gömt undan så mycket som varit som jag inte vågade ta fram för de var så jobbiga, men när jag väl började ta fram de och se på de i ljuset så var de inte så hemska även om de var det när jag väl upplevde de men med åren så fick jag se denna lilla flicka som var med om jobbiga saker och jag kunde krama henne och få henne att inse att det var inte henne det var fel på utan på de runt omkring som utsatte henne för det, det var de det var fel på inte henne. Och den hjälpen har gjort massor för mig och fått mig att inse att även om dåliga saker hände i mitt liv när jag växte upp så var det inte på grund av mig de hände utan att de vuxna runt mig valde att göra som de gjorde eller se åt ett annat håll när saker hände.

SÅ jag vet att det kan vara nattsvart när man är i en depression MEN jag vet också hur det kan se ut när man kommer ur en depression igen och att se hur bra livet faktiskt kan vara är en lycka för mig, men långt ifrån alla får samma hjälp jag fick.
Så om du har någon i din närhet som har depression tänk då på att de tror, oavsett vad du säger eller gör, att lyckan aldrig kommer komma till de. Ha tålamod med en person med depression MEN var inte rädd att ställa de där jobbiga frågorna för de kan vara avgörande ibland. Och även om du är rädd för svaret så när du får svaret så kommer du bli förvånad för det kan vara en sån fråga som får den med depression att orka ta hjälp.
Var inte rädd för att ta emot hjälp om du har en depression för även om det känns nattsvart nu så kan det minska när du får hjälp att bearbeta det som är orsaken till din depression.

Gillar

Kommentarer