Bli berörd

Njutit av sista jullovsdagen med barnen vi har ätit och kollat serier och bara varit. Det har varit så härligt, jo då jag har hunnit dammsuga lite med och fixat med mat och disk, planerat lite för framtiden och så hihi Men mest har vi bara tagit dagen som den kommit och det har verkligen varit skönt. Imorgon ska barnen till skolan men jag o skrutt njuter av sista föräldralediga dagen för mig, ja för denna gång i alla fall.

Nu har jag landat i soffan och kikar på cancergalan på 4an. Det är ett program som verkligen berör. Min farmor gick bort i cancer för lite mer än 15 år sen och jag saknar henne enormt mycket. Jag vet att jag rökte vid den tiden när jag skulle flytta till Dalarna och hon kom förbi mig för en pratstund och en kristallskål som minne och jag vet att hon var arg på mig för att jag rökte. Jag skämdes för att jag vet ju att rökning är skadligt. Hennes ord minns jag klockrent än i dag. "Om du sett vad jag sett och om du fått uppleva det jag fått, då hade du slängt de där cigaretterna" Och ja farmor jag hade antagligen slutat mycket tidigare om jag sett det du sett. Det va första gången hon opererade bort cancern, men ett år senare så kom det tillbaka och då gick det inte att rädda henne. Jag var rädd och för feg för att hälsa på henne på sjukhuset sista tiden och det är något jag ångrar än i dag.
Forskningen är enorm och nej den hade nog inte kunnat rädda min farmor men den kanske kan rädda någon i framtiden så ja det är något jag skänker pengar till. Även om det inte ger mig min farmor tillbaka så kan det ge ett barn i framtiden livet tillbaka.

Imorgon ska jag och skrutt njuta av dagen och ha en dejt med tvättstugan sen kommer min äldsta dotter o mitt lilla dreggelmonster för på onsdag ska jag jobba igen och det ser jag fram emot, men först ska jag iväg till skolan på min första lektion. Men ja det är på onsdag.
Nu ska jag sitta och kolla klart och bli mer berörd innan jag tar lite vila :) Natti natti

Gillar

Kommentarer