Avslutar veckan med soffhäng och lite tv.

Oj vilken dag, jobb och mys med ungarna och nu landat i soffan och njuter av lite vila. En perfekt avslutning på en vecka och jobbhelg. Är väldigt tacksam över att jag fått chans att jobba med så härliga människor och även brukarna är underbara även om dem kanske inte alltid mår så bra. Men ja det är ju därför vi finns där och stöttar dem även i deras dåliga mående.
Många skulle behöva jobba med människor för att inse vilken gåva det är att få vakna och vara frisk både fysiskt och psykiskt. Visst alla kan må dåligt men att behöva ha en röst i huvudet som berättar och säger till dig vad du ska göra eller inte göra måste ju vara fruktansvärt jobbigt. Men det är många av våra brukares vardag men ändå är dem glada och jag har lärt mig otroligt mycket av dem och gör hela tiden. För tänk vad vårat psyke är komplext och vad lite vi egentligen vet om det. Det är så fascinerande.

Det kan både fascinera men samtidigt skrämma en från vettet för det kan vara så lite som krävs för att någon ska må dåligt och hamna i någon depression eller liknande. Ja nu är ju mina brukare mycket sjukare än att ha bara depressioner men tänk vad lite som krävs för att en person ska bli deprimerad och kanske behöva äta antidepressiv medicin. Ja psyket har fascinerat mig länge och kommer göra länge än och jag vet ju att det är en sak man kan arbeta med för att träna upp så man har ett starkt psyke, men långt ifrån alla kan det för dem har den där rösten i huvudet som säger kanske elaka saker som bara DU hör och som är svårt att förklara för andra. Det är ju din verklighet och du tycker du andra är dumma i huvudet som inte ser eller hör denna person.
Minns när jag såg filmen om Ted Gärdestads liv första gången och innan jag insåg att den där personen som fanns runt honom var bara han som såg och hörde. Och ja det är så för väldigt många personer som har schizofreni men det är så svårt att ta in och många bortförklarar det nog i början. Men det är deras verklighet och något de lever med dagligen och det går inte alltid att medicinera bort dessa röster eller människorna de ser runt sig. Men det går att hantera och lära sig leva med, för en del men en del kan inte det och ja då är det ju skönt det finns såna boenden där man kan få hjälp av personal om det blir för mycket eller man tycker dessa röster är jobbiga. Men det är tufft som personal att jobba med såna människor med, även om det är otroligt roligt. För vid de tillfällena de mår bra så är det otroligt roligt att se vilken skillnad vi gör.

Nej nu ska jag fortsätta njuta lite till av kvällen och snart byta ut soffan mot sängen så jag orkar med morgondagen.
Sov så gott sen när det blir Natti natti

Gillar

Kommentarer