Att vara positiv betyder inte att saker och ting blir bra.

Staying positive does not mean that things will turn out okay.
Rather it is knowing that YOU will be okay no matter how things turn out.

Att vara positiv betyder inte att saker och ting blir bra.
Det är snarare att veta att DU kommer att vara okej oavsett hur saker och ting visar sig.

Nej att vara positiv handlar mer om din syn på det som händer runt dig.
Och ja dåliga saker händer men du låter dem inte få dra ner dig utan du ser på det på ett sätt som inte skadar dig.
Vi kan ta ett exempel som att din bil går sönder och du behöver verkligen ha den då du jobbar långt hemifrån.
Du kan välja att se på det som att hela din värld rasar samman och du har ingen aning hur du ska ta dig till jobbet och blir upprörd och väldigt arg på bilen för att den gick sönder.
ELLER: du kan välja att se på det som att ja den gick sönder men hur ska jag ta mig till jobbet och du börjar leta efter olika alternativ och du ringer en bilverkstad och kollar vad det kan kosta och hur lång tid det kan ta att få bilen lagad.

Du ser det första sättet där du blir arg på bilen? Vem är det som ska sköta om bilen, ja jag vet sånt kan gå sönder även om man tar hand om den. Men bilen kan ju inte göra något, det är ju inte som att den kan laga sig själv och sen be om ursäkt. När man reagerar på detta sätt så tänker man bara på problemet och man har svårt att se lösningar.
Det andra sätter är lite mer positivt och där kan man se om man kan lösa det på andra sätt och man försöker ta reda på hur lång tid detta kommer ta innan man har en bil som fungerar igen.

SÅ att vara positiv är inte att bara bra saker händer dig eller runt dig men det handlar om att oavsett vad som händer så kommer du bli OK. Och det är en stor skillnad. För vi är alla människor och vi kan inte alltid påverka det som händer runt oss, MEN vi kan alltid påverka hur vi ska reagera på det som händer.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229