Att känna dig själv är början på all visdom.

Knowing yourself is the beginning of all wisdom.

Att känna dig själv är början på all visdom.

Ja att lära känna en människa kan vara ganska intressant och många gånger tror man att man känner en person men så visar det sig vid något tillfälle att du inte alls känner den personen.
Och hur många känner verkligen sig själv? Jo det är klart man vet vilka drömmar man har och vad man vill MEN vet du hur du kommer reagera i alla situationer?

Nej det gör du inte och jag lovar att du kommer bli förvånad över din egen reaktion vid vissa tillfällen. Jag vet att vid ett tillfälle så vart jag fastfrusen och handlingsförlamad i en situation jag alltid trott jag skulle agera annorlunda i och det skrämde mig lite att jag inte hade reagerat som jag trodde jag skulle ha gjort, men jag hade en kollega med mig som agerade exakt så som jag trott att jag skulle reagera. Och jag var van att alltid lösa alla situationer men inte denna gång.
Ja min självkänsla fick sig en törn men jag lärde mig något om mig själv där och jag insåg att jag kanske inte kände mig själv så bra som jag trott.

Ibland behöver vi stanna till när sånt händer och kanske ha samtal med sig själv varför det vart som det vart och inse att det är ju bra att vi alla är olika och reagerar olika. Nu hade jag som sagt en kanonbra kollega och vi kunde prata om denna händelse efteråt och ja denna kollega trodde att den skulle reagera som jag gjorde och inte så som den gjorde. Men när den märkte jag fick panik så vart den den lugna och hade koll på situationen.

SÅ vi lärde oss något båda två av den händelsen och av oss själva. Jag vet att den kollegan vart mer självsäker efteråt och ja jag vart nog mer tillitsfull mot dem jag jobbade med och insåg att jag var inte så stark som jag trodde. Så när vi lär känna oss själva så kommer vi nå en annan visdom och inse att vi reagerar olika och ja det är ok. För du får en förståelse vad du kan klara och inte.


Gillar

Kommentarer