Att gå vidare... betyder inte att man glömmer eller förtränger det som fick livet att stanna upp.

Att gå vidare... betyder inte att man glömmer eller förtränger det som fick livet att stanna upp.
Det betyder att det som hände, inte längre har den fullständiga kontrollen över tillvaron.

Ja att gå vidare innebär ju inte att man förtränger eller glömmer det som hänt utan man tar lärdom av det och tillåter inte att det kontrollerar tillvaron längre. Och det är bra att gå vidare för tillåter man det som fick livet att stanna upp och bara ältar det hela tiden så kontrollerar det ditt liv och ja då kommer du ha svårt att njuta av livet som sker här och nu för det enda fokus du har är det som hände i det förflutna.

När du tillåter det som hänt kontrollera ditt liv så har du inte gått vidare hur mycket du än säger att du har det, utan när du släpper det så det inte kontrollerar situationen så har du lyckats gå vidare och nej man kan prata om det också men det får dig inte att må dåligt och du inser att det kontrollerar inte dig längre. För det finns vissa situationer eller händelser du varit med om som gör att det känns som livet stannar upp och ja ibland kan det lätt bli att man ältar saker och då är det svårt att gå vidare för det kontrollerar dig.

När det inte kontrollerar dig eller tillvaron så har du gått vidare men du kommer fortfarande minnas det som hänt även om det inte påverkar dig längre. Du lär dig leva med det som fick ditt liv att stanna upp även om det ibland kan vara svårt så har du ändå hittats något sätt att gå vidare.

Gillar

Kommentarer