Ändra dina tankar så förändrar du din värld.

Change your thoughts and you'll change your world.

Ändra dina tankar så förändrar du din värld.

Ja du bestämmer hur du ska se på världen och du har ett val att välja hur du ska se på det som sker runt dig.
Vi alla kommer uppleva samma händelse på olika sätt.
Varför är det så? Jo vi har alla olika saker i vårat bagage som vi släpar på och vi är alla olika upplärda hur vi ska se på vår värld.
Om du är född i en familj med pengar så vet du att dem kan köpa dig vissa saker men inte allt du vill ha, om du är född i en familj som hade ont om pengar där familjen slet hårt för att få ekonomin att gå ihop så har du lärt dig att pengar är något nödvändigt för att överleva.

Där har du två olika syner på en sån sak som pengar, och tänkt dig hur många olika synsätt det finns om allt det andra som finns i världen. Ett barn som får växa upp i en familj som är trygg och där föräldrarna är närvarande kommer bli en trygg vuxen med en syn på världen att det finns trygghet och att man ska vara närvarande mycket.
Sen tar vi ett barn som är uppväxt i en familj där det förekommit både fysisk och psykisk våld, kommer lära sig hur man läser av människor innan den ens kommer in i ett rum, den kan bli en osäker vuxen som även om den verkar trygg och säker kommer läsa av alla personer och situationer den kommer i kontakt med.

Det finns många såna saker jag skulle kunna ta upp här men jag tror ni förstår hur jag menar och hur du ser på din värld är på det sätt som du fick lära dig när du var barn.
Men det går att förändra... För dina tankar är inlärda och du kan lära om dem.
Jo det går och nej det kan vara svårt att lära om något som du vart matad med som barn men det går.

När du arbetar med dig själv och lär dig att se varför du tycker på ett sätt om tex pengar så kanske du inte inser att du fick lära dig att tycka och se på dem på det sätt du gör av dina föräldrar på samma sätt som dem fick det av sina föräldrar och så vidare.
Men när man blir medveten om det så går det att förändra sin syn på pengar och även världen.

Det är upp till dig om du vill se världen på ett annat sätt.

Gillar

Kommentarer