"Åldern är bara en siffra"

För dem som lever efter devisen "åldern är bara en siffra" känner man igen på deras attityd; nyfikenhet, humor och tacksamhet.

Ja oavsett vilken ålder folk har om dem själva anser sig gamla så ja då blir dem det och uppfattas så av dem runt dem. Men om man inte bryr sig om vilken ålder man är i och bara är den man vill vara så blir man exakt det som kommer uppfattas av omgivningen.

Jag vet att mina farfar sa att numera så är man ungdom tills man blir 40 och jösses vad jag älskade honom för det, och ja jag var nog som en äldre ungdom och gjorde sånt som jag kände för och jag vet att mina föräldrar sa vid flera tillfällen att det var dags att bli vuxen... Men vad innebär det att vara vuxen?
För mig var det att bli som dem och nej jag ville inte att mitt liv skulle ta slut och att jag skulle harva på i samma spår med ett jobb som jag började vantrivas med och jag visste att skulle jag fortsätta så skulle jag sluta som dem.
En bitter gammal tant som skulle ångra mycket från sitt liv.

Nej jag ville inte sluta så, utan jag ville njuta av livet och känna att jag gjorde en skillnad så när min farfar sa så ja då tog jag fasta på det och vart vuxen på mitt sätt efter 40. Jag bytte inriktning på mitt jobb och kände att jag trivdes igen. Jag har nog alltid haft en livsglädje och njutit av sånt som jag tycker om och alltid gått min egna väg.
Även om det kan sticka lite i andras ögon så har jag valt att gå den väg jag ville.

Och jag tror att dem, precis som jag, som resonerar att "ålder bara är en siffra" vi vågar göra nya saker även senare i livet.
Vi är nyfikna på livet och allt det kan ge oss, vi har humor och är tacksamma för att vi får chansen att leva det liv vi lever utifrån våra egna önskningar och beslut vi tar.
Jag tror att såna som mig njuter mer av livet och jo då vi är medvetna om hur gamla vi är men vi struntar i att omgivningen tycker vi beter oss på ett sätt som dem aldrig skulle våga.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
40 års ålder är en bra ålder att bli kvar i
nouw.com/stenhagenbettan
positiv5barnsmamma
positiv5barnsmamma,
Ja det håller jag med om 😊 typ 45.
nouw.com/positiv5barnsmamma