Akut tandläkartid och en massa mys med trollungar.

Vart en flygande start på dagen och handlingen gick väl inte riktigt som jag tänkt mig då en hel del jag ville ha var slut men ja jag fick vara nöjd med det jag fick och hoppas dem får in det så jag kan handla det i slutet på veckan istället.
Då lilla E klagat över lite tandvärk så ringde vi och fick en akuttid i dag men efter en ordentlig undersökning och två bilder senare så insåg vi att det var en naturlig värk men som inte borde komma redan nu då hennes 12års tand redan kommit en bra bit upp och ska inte komma upp helt förrän i 11-13 års åldern så det förklarade hennes värk. För det var inga hål och inget ömt just där tandläkaren trodde eftersom det var en gammal "lagning" eller egentligen ingen lagning utan en djup tuggyta som vart lite mindre djup med lite "lagning". Men vi fick se sen på bilderna att denna tand som inte ska synas så mycket var väldigt högt upp och antagligen trycker lite på tanden framför så den ömmar lite. Och ja alla som fått sina visdomständer i vuxen ålder vet ju hur ont det kan göra när det kommer en ny tand.

Sen fick vi en mysig stund och hälsade även på hos barnbarnen och deras mamma för att lämna lite blöjor jag köpt då hon hade svårt att få tag på det förra veckan då det mesta var slut här i vårat lilla samhälle.
Väl hemma så vart det lite fika och lite småprat innan skruttan tog sin mobil och la sig för att vila lite och jag myste ner mig i soffan en stund och bara njöt av dagen innan det var dags att börja laga lite mat och senare fick vi besök av äldsta sonen som kom med lite pannkakor till lilla fröken som han gjort. Gulligt av honom att tänka på sin lillasyster då han fick många över när han ätit.
Vart en trevlig pratstund.

Nu tänker jag mysa ner mig i soffan en stund innan det är dags att byta ut den mot sängen så jag orkar med morgondagen.
Sov så gott sen när det blir Natti natti

Gillar

Kommentarer