6 saker att se upp med:

6 saker att se upp med:
1. Destruktiva tankemönster.
2. Människor som vill dra ner dig.
3. Skvaller på någon annans bekostnad.
4. Händelser i det förflutna som sänker dig.
5. Idén att du behöver imponera på andra.
6. Sådant som stressar dig.

Ja vissa saker ska man se upp med för de får dig på dåligt humör och de drar ner din energi massor.
Din energi ska du vara rädd om för den är din och det är den som gör du orkar hålla igång en hel dag.
Och här uppe har du några saker du ska undvika.

Destruktiva tankemönster, ja det är ett stort problem för det du tänker är det som skapar dina känslor och det är de som skapar ditt liv. För när vi har destruktiva tankar så fokuserar vi på allt det negativa och alla de problem vi kan komma på som kan hända i våra liv. Och vad händer när vi fokuserar på något? Jo vi ser mer av sånt vi fokuserar på.
Men det går att förändra sitt tankemönster, först måste du bli medveten om vilka tankemönster du har och även om det krävs lite jobb så jag lovar det är värt det..

Människor som vill dra ner dig, ja vi möter alla såna människor som tror att de kommer må bättre om de får trycka ner och sänka andra! Konstig inställning egentligen men tyvärr så tror de att de kommer bli bättre och de kanske inte inser att det är deras tankemönster som skapar deras problem i deras liv. Det är såna människor som suger energi från andra.
Undvik såna människor.

Skvaller... Ja visst är det alltid intressant att få höra skvaller, den som säger annat ljuger för vi är såna och även om vi inte vill så ja när vi hör skvaller så lyssnar vi. MEN hur skulle det kännas om det var DIG de skvallrade om?
Även om du lyssnar så för det inte vidare för vi ska inte prata illa om andra som inte kan stå bredvid och försvara sig.

Händelser i det förflutna är sånt som redan hänt och även om vi vill så kan vi aldrig förändra de.
Men vi kan förändra vår inställning till de så de inte sänker oss längre.
För när vi vägrar släppa det som hänt och håller hårt fast vid de så ältar vi det som hänt och det enda som händer är att det långsamt kommer äta upp oss inifrån och vi kommer missa allt som sker i livet här och nu.

Vem kom på den här idén att vi ska imponera på andra?
Vem lurar vi?
Vi kommer aldrig göra alla nöjda och det kommer alltid finnas någon som inte gillar dig eller det du gör.
MEN vet du vad?
Det är OK för vi är inte skapade att alla ska gilla oss eller för att vi ska imponera på andra. Den enda vi ska imponera på är oss själva.

Vad stressar dig?
Oavsett vem du frågar så kommer du få olika svar för vi är olika personer och vi har olika inställningar till det mesta.
Så om du frågar mig får du ett svar vad som stressar mig och frågar jag dig så får jag ett annat svar.
Men oavsett vad som stressar oss så måste vi försöka hitta knep att koppla av.
För stress under en lång tid kan vara skadligt för oss, och vi vill ju kunna njuta av livet också.
Så känner du dig konstant stressad eller ofta stressad så försök hitta ditt sätt att koppla av och släppa stressen så du inte går i ett stressat tillstånd konstant för då kommer du tappa din energi och kanske hamna i den där berömda väggen....

Gillar

Kommentarer