Under året som gått har jag lyckats med bedriften att "bo" på inte en, inte två utan åtta (!) olika ställen. Med "bo" menar jag då spenderat minst två nätter i rad på detta ställe. Hur då undrar ni, och det ska jag tala om, det är en kombination av Bostadsbristen i Sthlm samt en flytt och resa i USA som spökar så klart.

Det finns sjukt många stressmoment när det handlar om att bo i en resväska hos någon annan. Personligen lyckas jag alltid att glömma antingen tandborste eller handduk, och konsekvent underskattar jag min torra, europeiska hud och skiter i att packa ner lotion. Men, det absolut största stressmomentet i att "bo" hemma hos någon annan är: Kaffet.

Låt mig förklara:

Att vara kaffenarkoman finns i mina gener. Så länge jag kan minnas har min älskade mamma inte varit riktigt samma mamma innan första baljan kaffe. Och under några år som överstressad assisterande butikschef vandrade jag samma väg. Varor att packa upp? Först, kaffe. Jobbiga kunder? Sen, kaffe. Lever du? Kaffe. Studentlivet och mina första stapplande steg som journalist hjälpte inte till, då det på både universitet och redaktioner runt om i Sverige finns fler kaffeautomater än krukväxter (OBS! inget klagomål, mycket mycket bra prioritering)


Jaha, vad är problemet då? Jo, varje morgon när jag vaknar så tänker jag på en sak: Kaffe. Och det är här problemet börjar. Likt en patriark på stenåldern måste jag varje morgon inleda dagen med jakt på mitt födoämne, och hur den jakten ser ut beror helt på var jag vaknar.

Tillåt mig att redovisa hur kaffejakten sett ut på dessa åtta(!) ställen:

Plats 1: Egen lägenhet #1

Två kapselmaskiner tillgängliga, och dyra kapslar jag själv inte betalat för. Dröm.

Plats 2: Syrrans lägenhet

Inte allt för komplicerat, syrran äger en så kallad Espressomaskin som oftast har kapslar. Pga blodsband etc är det dåliga samvetet minimalt trots att jag vet hur dyra de miljöförstörande kapslarna är. Köpte ändå ett paket med ca 100st till henne när jag flyttade ut.

Plats 3: Egen lägenhet #2

Bästa möjliga läge, möjligheterna är oändliga. Espressomaskin modell mindre dyr (Löfbergs) PLUS en sån där kanna som man sätter på spisen. Livet leker.

Plats 4: Hemma hos vän i Chicago
Här börjar problemen, vännen dricker nämligen inte kaffe och har ingen bryggare!!! Varje morgon innebar alltså en tur ut på gatan för att jaga det minst dyra och minst blaskiga amerikanska kaffet i området. Ändå inte jätteproblem, vi ville båda ut ur lgh på morgonen ändå.
Plats 5: Egen lägenhet i Springfield

Aldrig känt mig så svensk som när jag tog för givet att "Everything essential is already in the apartment" innebar att kaffekokare fanns. Vet inte vad tanten rökt egentligen, för varken duschdraperi, toapapper, tallrikar eller glas fanns. De första två dagarna tillbringades kaffelösa, tills jag fick tag på Nespresso snabbkaffe och en kastrull. Knappast optimalt.

Plats 6: Hos vän i LA

Inte bra alls, dyr kapselmaskin med enbart ett fåtal kapslar tillgängliga. En fördel var att vännen i fråga också dricker mycket kaffe, menhar för vana att gå ut och köpa kaffe varje morgon, en vana jag blev illa tvungen att anamma. Plånboken gråter.

Plats 7: Vän i LA #2

Panik. Vän dricker inte kaffe och har inte heller möjlighet att göra kaffe. Fick ta mig ut på egen hand varje morgon och köpa, ensam. Inte bra.

Plats 8: Familj till vän i Florida

Stort plus: Familjen har kaffekokare. Stort minus: Familjen har inget kaffemått, dvs varje morgon är en gamble om hur starkt kaffet blir. Allvarligt talat, hur överlever man utan kaffemått?

Inte trodde väl ni att det gick att skriva ett helt blogginlägg om kaffe? Pulitzer, nu tack.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag vet inte om ni hört det, men Tess kan vara en av de vackraste kvinnorna på denna jord. Tror ni mig inte? Här kommer en kvalitativ studie av Instagramselfies signerade fröken Tess herself som otvivelaktigt bevis på detta påstående:

#1: Motljusselfien

Asså serri, vem kan åka till New York City mitt i vintern, posera i en flashig leopardpäls i motljus och samtidigt fyra av ett leende som får även den mest inbitna Stockphotomodellen att gå och lägga sig? Pulling. It. Off.

#2: Spegelselfien

Jahaja, du brukar nöja dig med en spegelbild av dig själv när du tar spegelselfies? LAME! Prova att ha med DUBBELT så mycket dig och DUBBELT så mycket Beyoncé, sen kan vi snacka.

#3: Ögonselfien

Trodde du att Tyra Banks var the master of smizeing? Think again. Ryktet går att Tyty i själva verket får smizelektioner en gång i veckan någonstans på Telefonplan i Stockholm...

#4: En dröm i rosa

Det finns bara två personer här i världen som kan se så här snygg ut i så här mycket rosa: Jigglypuff och Tess (Även om ryktet går att de i själva verket är en och samma person)

#5: Marie Antoinette-selfien

Sist men inte minst, här är den: Min personliga favorit. Den säger både "Let them eat cake" och "Jag förgiftade min man för att ärva hans förmögenhet #sorrynotsorry". Den bara axeln, det röda nagellacket, håret, tishan med oklart Stockholmstryck. Fullträff!


Så! Där har vi det. Hoppas ni där hemma tycker lika mycket om att titta på Tess som jag gör. Hoppas också att hon inte blir aslack när/om hon ser det här inlägget ¯\_(ツ)_/¯

Likes

Comments

har dem på hjärnan...och stör sig på den. Ja, Mello, de'nte lätt. We all love to hate.)

10: 1984 - Diggiloo Digiley - Herreys (yep)

9: 2011 - Popular - Eric saade

8: 1993 - Eloise - Arvingarna

7: 1995 - Se på mig (ÅHÅ (sic!) en hamn i stormen!) - Jan Johanssen (eller var det hand i stormen?)

6: 2003 - Give me your love - Fame (ja asså tyvärr)

5: 1988 - Stad i ljus - Tommy Körberg

4: 1968 - Det börjar verka kärlek banne mig - Claes Göran Hederström.

3: 1985 - Bra vibrationer - Kicki Danielsson

2: 2004 - Det gör ont - Lena PH

Vinnaren (fanfar)

1: 1978 - Det blir alltid värre framåt natten - Björn Skifs


Av en händelse bildar dessa låttitlar en dikt. Njut av den några minuter och ta en promenad i solen.

Puss på er


PS.

Shout out till Sanna Nielsen (Undo 2014(!)) Carola Häggkvist (Invincible 2006) och typ Anna Bergendahl (This is my life 2010) som bidragit me låtar som jag inte skulle kunna ens nynna på om nån höll en pistol mot min tinning. HUR? går de? Är det NÅGON som nånsin ens har hört dem?

Likes

Comments

När jag var 21 år gammal sa jag upp mig från mitt heltidsjobb för att fly nio timmar upp i landet för en säsong. Just min säsong bestod av fyra jobb, mycket mat, och många daiquiris, men jag är övertygad inte två säsongare upplever samma sak. Därför kommer här en eminent lista: Fem anledningar till att du ska säsonga i Åre!

1. Åkningen (och utsikten)

Ja, alltså, visserligen hade jag kollegor som inte åkte alls och sov på förmiddagarna istället, men herrejävlar vad de missade. Åre kanske inte är Alperna direkt men det finns mängder av backar av olika svårighetsgrad, och det fantastiska med att säsonga är ju att man kan välja att åka när som helst utom vecka 9 och därmed få snön för sig själv. Jag menar, det känns lite sådär att åka i VM8an efter lunch i sportlovsveckorna, puckelpist med isgata är kanske inte optimalt underlag, men att vara först ute i backen en morgon sent i säsongen? Dröm.

2. Maten (och drycken)

Att Fäviken nu fått sin andra Michelinstjärna är väl inte nödvändigtvis en indikation på matkvalitéten i byn, men det känns lite så. Burgarna på Broken, sushin på Beefalo, asiatiska salladen på Dahlboms, pizzan på Werséns, marängsuisse på Supper, köttbullarna på Platåkåtan, brunch på Bageriet: allt håller en standard (och ett pris) över det normala. Lägg på en stor stark och ett järn så har du den ultimata smakupplevelsen.

3. After-Skin (och utgångarna)

I partyväg så erbjuder Åre verkligen allt, vilket är rätt sjukt egentligen med tanke på hur liten byn är. Självklart är en utgång i Åre en upplevelse som varierar beroende på när i säsongen, men att stå i termobyxor och köa bakom barbenta stockholmare har sin charm även det. Skämt åsido så finns nattklubb, bar och after-ski, allt efter vad man är sugen på. Ett enda måste är after-skin på Timmerstugan på Söndagar, men ett varningens ord: JA, det syns att ni inte varit ute i backen utan fixat er hemma och dragit på skidkläderna. FUSK!

4. Umgånget (och minnena)

Det ÄR läskigt att bara flytta någonstans utan att känna någon, men Åre är ett perfekt ställe att göra det på. Visst, en säsong räcker bara en relativt kort tid, men eftersom byn är så pass liten finns inte mycket annat att göra än att lära känna alla andra fina människor som bor där, permanent eller tillfälligt. Och när ni ramlar hem klockan 02 efter en fredagsnatt på Tott och tar en falafelrulle i hålet i väggen innan taxin hem så bildas ett band som aldrig bryts... iallafall tills du är för bakis för att komma i tid till långpannan under stockholmsveckan.

5. Att komma tillbaka - på sommaren

​Åre ÄR en vinterby, missförstå mig rätt, men den som vill ha balsam för själen ska åka dit på sommaren. Visst, allt är stängt, det är knappt något folk där, och det känns lite smått ensamt, men dra åt helvete vad vackert det blir. Den modige kan prova på downhill (mountainbike i skidbackarna), och den andre kan bara njuta av  midnattssolen och tystnaden. Eller gå till Broken och ta en öl.

Likes

Comments

Fick chansen att göra en blixtvisit till hemstaden idag, och förutom det fantastiska privilegiet att få shoppa i ett helt tomma butiker (allvarligt när händer det i Sthlm, ever?), äta kyckling på Steve's, och länsa föräldrarnas kylskåp fick jag också flera timmar tillsammans med med min bff (som också har en blogg här, men den är mycket mer poppis än vår så vem är det som ska ge shoutout till vem egentligen, hmm?).

Hursomhest halkade jag in på vår så kallade vänskapssida på Facebook, och insåg att jag och fröken Hanson styrt med så mycket dumheter under åren att jag inte ens minns eller förstår hälften själv. Utan vidare utsvävningar, här kommer 5 statusuppdateringar som är så interna att jag inte förstår dem längre:


1.

2.

3.

4.

5.

​Så nu är det bara att stay tuned, om ungefär fem år så kommer nästa inlägg som täcker 2016 och framåt, och all idioti vi hunnit hitta på då... The sky is the limit.

Likes

Comments

på höst 16. Så mycket rosa har en aldrig skådat om en inte varit i mitt flickrum. Här är bilder från J Crews visning. Om inte jag får den där pälsen skjuter jag heroin i höst.

Likes

Comments

tog av sig jackan och la den över en pöl så att tjejen kunde gå över utan att bli blöt/smutsig om skorna? Det är ju helt sjukt. Jackan måste blivit SÅ HIMLA blöt och smutsig? Tänk er min lilla stig till tunnelbanan som är cirkus 2x500 m slaskbana. Jag hade behövt runt 750 killar som lägger ut sina jackor för mig. 400 om det är killar med långa trenchcoats. Hade de mindre och grundare pölar förr? Idag trampade jag i en pöl somjag svär var bottenlös. BOTTENLÖS. Som en portal till en annan värld.

Vad gjorde de med jackan sen? Satte de på sig den igen? Helt genomblöt av typ 1700-tals soptipsgatusmuts-slask? De kan ju knappast haft kemtvätt på den tiden. Och varför gick de inte bara runt pölen som en gör idag? Jag synar.

Likes

Comments

Här är mitt sista kollage av en favvokollektion från pre-fall - ROCHAS. För nu säger vi hejdå till våren 2016 och pre-fall visningarna och välkomnar hösten på riktigt hehe. Det är dags för höstvisningarna och Stockholm fashion week drog igång idag. Jag hejar i vanlig ordning på fuskpäls i alla former och färger. Blå, grön, vit eller allra helst rosa. Jag förutspår mer lösa pälskragar som en kan mixa o matcha lite med. Vill även ha sammetsklänningen i mitten. Fatta mysigt att glida runt i den som en enda stor velour onepiece utan jobbiga ben. 


Vi ses på Berns imorrn hehehehehe.

Likes

Comments

So we met the amazing Lori White, writer at Upworthy, for some research for our bachelors thesis. In a sun-drenched lobster-roll-place in Greenpoint, Brooklyn, she dropped quotes like a gum ball machine. Seriously, she is very interesting, here are two of our favorite quotes from the interview.

Likes

Comments