Söndagslunk, höstmiddag & böcker


På något sätt tycker jag alltid att det blir lite krångligt när vi byter sommartid/vintertid. Denna gången hade jag tagit med både mobilen och min vanliga armbandsklocka till sängen eftersom jag var osäker på om iPhonen skulle ändra tid automatiskt.
När klockan var 5.40 och R varknade och ville ha välling, hade den inte ställt om sig. Men när L vaknade vid 8 och jag trodde att klockan var sju så hade den ställt om sig. Hmm.. mysko.
Vi har iaf haft en skön dag. J kom hem från sin jobbhelg vid elva och var sugen att gå på bio och se Tintin. Så L följde med pappa och var beredd att ljuga om sin ålder eftersom det var sjuårsgräns - hemska föräldrar!! - medan R och jag stannade hemma. Och för en gångs skull så passade jag inte på att göra något vettigt, utan la mig på sängen med R och kollade färdigt på en film. Jo då!
Eftermiddagen/kvällen har spenderats hos vännerna E&T där vi blev bjudna på supergod älgstek och potatisbakelse, plus äppelkaka till efterrätt. En riktigt god höstig middag!
Jag har tyckt att dagen har känts extra lång och kommer snart att lägga mig och läsa. L frågade mig för en stund sedan varför jag så ofta tittar i böcker... För att jag älskar att läsa svarade jag, precis om du, för hon "läser" jättemycket. Fast ännu är hon inte speciellt intresserad av att faktiskt lära sig läsa. Men det kommer säkert. Tänk vilken ny värld som öppnar sig för henne när hon faktiskt kan läsa böcker själv! Häftigt! Kul att hon verkar ha fått den genen av mig (och jag i min tur av min pappa), eftersom hennes pappa endast har läst böcker på någon utlandsresa INNAN barn (och det har han väl ärvt av sin pappa som föredrar serietidningar... :-) ). Nu ska jag iaf lägga mig och läsa en riktig bok!

Gillar

Kommentarer

Mamma Russin,
Pernilla,
Gillar inte de dagarna då vi ställer om klockan. Skönt att den dagen är slut nu.

Visst är det härligt att läsa. Blir tyvärr inte så mycket tid för mig till det.

L:s läsning kommer. Bra att du inte tvingar henne. Barn tar det i sin takt har jag märkt.

Du gjorde rätt i att bara slappa med R när de andra var på bio. Heja.

Kram
trekillarochentjej.blogspot.com
Linda,
Så fina ni är alla 3.
Ja att ställa om klockan kan bli lite problematiskt d�� man inte riktigt vet hur dom ställer om sig.
Jag hade ställt iphonen att ringa 7 men istället ringde den 6, vet inte hur den fick det till det, den var väl orolig att jag inte skulle komma iväg till jobbet i tid:)
Kramar
www.blogger.com/profile/079289332336865000