Skaldjursplatå, utemöbler & räkpasta

Ja men hörrni, så var det söndag igen! Kan sammanfatta helgen som både högt och lågt. Huvudvärk och skaldjursplatå. Tvätt av utemöbler och ramslöksplockning. Matförberedelser inför veckan och bokhylleförberedelser till Solsidan.

Inledde helgen med både huvudvärk och skaldjur. Det passade perfekt med skaldjur eftersom årets nyårsmål var att äta mer skaldjur. Vi kan fortfarande bli bättre på det! Och det är egentligen så konstigt att vi inte äter det oftare eftersom 3 av oss gillar det! Den fjärde gillar bara scampi :-) när det kommer till skaldjur men det brukar lösa sig ändå.

Nu önskar jag bara att nästa gång vi ska äta skaldjur, att vi då kan sitta ute vid de nytvättade utemöblerna! Ha ha! Har skrubbat bord och stolar med ättika, vatten och diskmedel och fått bort en hel del smuts. För den här helgen har det definitivt inte varit läge att sitta ute och äta något - trots att solen har varit framme har det varit kallt och blåsigt.

Och förresten så måste jag tipsa om en räkpasta som jag slängde ihop i lördags av alla räkor som blev kvar i fredags!

Räkpasta

Fräs 1 hackad röd chili,1 pressad vitlöksklyfta och en finhackad schalottenlök i lite olja, utan att det tar färg. Häll på en 0,5 dl vitt vin och låt det koka upp. Tillsätt 2 dl grädde och låt puttra några minuter.
Koka samtidigt färsk pasta.
Riv av det yttersta skalet av en halv citron och tillsätt det och hackad persilja i såsen. Blanda ner 1,5 dl riven parmesan och smaka av med salt och svartpeppar.
Blanda i pastan, ta bort pannan från plattan och blanda till sist ner räkorna (ca 400 g). Toppa med lite persilja och ev lite mer parmesan och servera!

Detta räckte till J & mig till middag och två mindre portioner till idag! Så, den här helgen kan jag inte klaga på att vi ätit lite skaldjur iaf :-) Fredag, lördag OCH söndag!

Gillar

Kommentarer