Poros & Hydra

På fredagen i Grekland vaknade vi äntligen upp till lite sol! En frukost intogs i solen på land innan vi kastade loss och seglade mot Hydra.

Sedan tillbringade vi i princip hela fredagen med solhäng vid en restaurang precis vid klippkanten. Vi svalkade oss med bad - och för vissa av oss räckte det i ärlighetens namn med att stå på badstegen och bli översköljd av vågorna som slog upp :-)

Hydra var en fantastiskt mysig ö utan fordon, så titt som tätt traskade det förbi en åsna, ha ha!


På kvällen gick vi för att titta på solnedgången innan vår kapten skulle visa oss ett ställe för en grekisk middag. Det blev en drink också och vår stackars skipper fick vänta länge på oss! Men sedan promenerade vi genom Hydras gränder till en fantastiskt trevlig grekisk taverna där vi lät skippern beställa in diverse grekiska specialiteter åt oss. Såå mycket gott! Blev väldigt förtjust i zucchinibiffar och shrimp saganaki! Måste försöka hitta recept på det!


Kvällen avslutades med så mycket skratt att jag nästan skrattar bara jag tänker på det. Bredvid vår båt låg tre monster-motorbåtar. Riktiga yachs alltså. Samma ägare till alla tre, som lagt dem där eftersom de hade en liten fest på kajen. Med livemusik. Med en sångare som aldrig vill sluta sjunga. Och när han väl gjorde det tog två kvinnor över mikrofonerna, ha ha! Tänk er riktigt dålig karaoke så kan ni kanske föreställa er vad vi tvingades ligga och lyssna på.

En av Birgittorna undrade tom var hon kunde stänga av musiken, men det är en helt annan historia... :-)

Gillar

Kommentarer

Anonym
,
Ja herregud! Så sällan man skrattar så luften tar slut:D /T