Mackor, frissa och muffins

Just hemkommen från kören. Jag hade fikan idag (mack-fika, som man har typ en gång om året). Det är alltid lika svårt att gissa hur mycket som kommer att gå åt av allt, så fördelen nu inför helgen är att jag har en massa goda pålägg hemma :-) Köttbullar, rökt korv och ost. Kan bli en god frulle imorgon!

Imorgon är det dags för nya krafttag. J åker till huvudstan över helgen och tjejligan (jag, L och hunden D) blir kvar hemma. Morgondagens mission är att (efter jobb och dagis) åka till frissan och be henne kolla på L:s hår. Det är jättelockigt när det varit blött, men efter en sovstund eller en mössa på så blir det ett fluffigt ruffs liksom. Samtidigt har hon inte så mycket hår, så jag vill egentligen inte klippa det, men det kanske behövs för att det ska bli fint? Hoppas att frisören har en åsikt och lite tips.

Sedan blir det lek med en kompis till L en stund. Hoppas att det går bra. Förförra gången de lekte gick det inte så bra. Den andra tjejen ville inte riktigt dela med sig av sina saker. Men sist, då vi var hemma hos oss, gick det jättebra. Hoppas att det går lika bra imorgon.

Föreslog för L att vi skulle baka chokladbollar imorgon. Vi har aldrig gjort det och det kunde ju vara kul. Hon tyckte att vi skulle baka muffins också, och det är kanske inte en så dum idé, för jag har massa mogna bananer som jag får kasta annars. Nu hittade jag ett lämpligt recpt i Leilas "A piece of cake". Inte speciellt GI, men jag har bara inte orkat den här veckan när jag känt mig kass. Men det får blir ordning och reda på det också, för jag ska ju snart komma i en klänning på ett bröllop i april. Måste bara hitta en läcker klänning först... Och jag vill ju inte leta förrän jag blivit av med ett par kilon. Snacka om ond cirkel!

Gillar

Kommentarer

CharmKatti,
Åh dessa cirklar, ekorrhjul eller diethjul, det är det samma.
men, ta och anmäl dig till galan vetja, vi kommer ha det superduper!!
Och jag känner som du, det är skitläskigt! Men Ingela La La sa det förlösande, hon skulle möta vid tåget!
Anmäl dig!

ps.om du vill kan du maila mig
[email protected]
www.blogger.com/profile/046181021213338000
Jessica
,
Du är verkligen sugen på den där galan 😊 Det kan säkert vara jättekul! Lyxigt att komma iväg och få god mat etc!

Ang. baka med barn, så har jag inte gjort det precis innan, men i onsdags em så gjorde jag och Tyra kladdkaka. Hon fick hälla i måtten av socker, mjöl, kakao och knäcka äggen (i ett glas först...) och hon verkligen tyckte det var kul (och gott att äta smör och senare slicka skålen). När hon vaknade nästa morgon sa hon: Jag vill baka!. Och jag klarade det finfint att göra det med henne, men så var jag inte så himla stressad eller trött heller och det är liksom a och o, typ att man är i baket mentalt och inte tänker på att man ska dammsuga också bla bla.
Hoppas ni får goda chokladbullar 😊